Video oyun sektörü ilk 3 çeyrekte rekor kırdı ama ibre sosyal oyunları gösteriyor

Video oyun sektörü ilk 3 çeyrekte rekor kırdı ama ibre sosyal oyunları gösteriyor

Online oyun sektörünün halen en önemli parçalarından birini video oyunlar oluşturuyor. Digi Capital'in son raporu da video oyun sektörünün ilk 3 çeyrek performansını açıklayarak konuya yeni bir yaklaşım getirmemizi sağlıyor.

2012'nin ilk 3 çeyreğinde video oyun pazarındaki satın alma ve birleşmelerin hacmi 3.6 milyar dolarla rekor seviyeye ulaşmış durumda. Bu tablo ortalama değeri 51 milyon dolar olan 71 işlemle sağlanmış ve bir önceki 3.4 milyar dolarlık yıllık rekoru da şimdiden geride bırakmış.

Hacim büyüyor, satın alma sayısı düşüyor

Geçtiğimiz yılın işlem hacmi 3.4 milyar dolar ve işlem sayısı 113. Yani işlem başına ortalama 30 milyon dolar civarında bir tutar harcanmış.

Digi Capital, bir yandan işlem hacmindeki artışı işaret ederken bir yandan da işlem sayısındaki azalmanın altını çiziyor. Bu farklılığın sebepi de video oyun sektöründeki iç dalgalanmalar (kapatılan şirketler, büyük satın almalar) olarak dikkat çekiyor.

Oyunseverler için video oyunları elbette önemli. Ancak arkadan gelen neslin ilk tanıştığı oyunlar sosyal oyunlar ve söz konusu rapor işin bu yöne kaydığını da gösteriyor. Sektörün yeni yatırımlar çektiğini, bununla birlikte sosyal oyunlara doğru bir yönelim olduğundan bahsediliyor.

Video oyun sektörü kendi içine çekildikten sonra savaşın sosyal ve mobil oyun tarafında gerçekleşeceğini düşünebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.