Webrazzi Summit 2012 Başladı!

Webrazzi Summit 2012'de günün açılış konuşmasını Arda Kutsal yaptı ve Nokta CEO'su Tümay Asena sahneye geldi.

Kısaca buradaki atmosferden bahsetmek gerekirse, geçen yıldan daha kalabalık bir kitle Webrazzi Summit için toplanmış durumda. Birbirinden özel 66 konuşmacımız var. Canlı yayın şu anda devam ediyor ama kaçıranlar için gün içinde oturumları mümkün olduğunda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Tümay Asena, konuşmasına Türkiye internet pazarının gelişiminden bahsederek başladı. Maçkolik ve Yemeksepeti'nin önemli bir er yatırım aldığını hatırlattı. Artık etkileşimi artırmaya odaklandıklarını söyledi.

Izlesene.com'da 2012 Ocak'da kullanıcılar günde 7 dakika geçirirken, Eylül'de bu süre 10,5 dakikaya yükselmiş. Satın almadan sonra Alkışlarlayaşıyorum'da video izleme sayısı yüzde 60, video izleme süresi ise yüzde 50 artmış.

Online mecraların reklamverenler için her türlü ölçeklenebilir bir sistem sunduğunu söyleyen Asena, Türkiye yapılan harcamaların her türlü yerel pazara döndüğünü söyledi. Türkiye'ye gelen, vergi veren şirketlerin önemli (Yandex'in ismini vererek) olduğunu söyledi.

Tümay Asena Webrazzi Summit 2011'de "10 yıl önceki kadar heyecanlı olduklarını" söylemişti. Dijital'12'de ise veri madenciliğinin öne çıkacağını anlatmıştı.

Webrazzi Summit 2012 etiketini takip edebilirsiniz. Twitter'da ise #Webrazzi12 etiketini kullanıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.