Dijital müzik gelecekte eğlence sektörünün önemli bir parçası olacak

Dijital müzik gelecekte eğlence sektörünün önemli bir parçası olacak

Spotify.com online ortamda müzik yayıncılığını yeni bir seviyeye taşıdı ve bu önemli girişimin genişlemeden sorumlu ismi Alex Bringeus, de Webrazzi Summit 2012'deydi.

50 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu öğrendiğimiz Spotify, Bringeus'un da belirttiği gibi müziğin geleceği hakkında konuşmak konusunda pekala söz sahibi bir girişim.

Online bir müzik dinleme imkanı sunduğu için Spotify'ı sürekli kullanmak için sürekli olarak internete bağlı olmanız gerek. Ancak Bringeus'a göre de bu şüphe görüten bir durum cihazlar ve mobil internet erişimi arttıkça her geçen gün sorun olmaktan çıkıyor.

18 milyondan fazla parça yayınlama lisansına sahip olan Spotify'a göre geleceğin müziğini inşa etmek için en son teknolojiyi kullanmak önemli. İspanya'da korsan müzik dinleme oranı giderek azalmış. Spotify, İsveç'e yöneldiğinde de korsan kullanım oranı azalmış. Bunun sebebi eskiden korsan olan içeriklerin yasal olanlardan daha kaliteli olmasıydı. Artık bu fark ortadan kalkmış ve 2 kahve parasına yasal ve kaliteli müzik dinlemek mümkün halde.

Dijital müzik eğlence sektörünün önemli bir parçası olacak

Gelecekte müzik her yerde ve her cihazdan erişilebilir olacak. Muhtemelen şu anda bildiğimizden farklı cihazlarla müzik dinleyeceğiz. Müzik sektörü 2001'de zirve yapmıştı ve sonra düşüşe geçti. Şimdi ise yeni bir yükseliş içinde. Dahası dijital müzik eğlence sektörünün en önemli değerlerinden biri olacak.

Alex Bringeus, Spotify'in henüz Türkiye'de hizmet sunmadığını söyledi ama e-posta adresini paylaşan kişilerin bu yenilikten ilk olarak haberdar olacağını aktardı. Bazı kullanıcılara da test kullanıcısı olarak davet edebileceklerini aktardı.

Gelen bir soru üzerine Bringeus, Spotify'ın  girdikleri pazarda müzik pazarının yüzde 90'ına sahip olmak istediğini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.