Online yemek siparişi pazarında rekabet kızışmaya devam ediyor

Online yemek siparişi pazarında rekabet kızışmaya devam ediyor

Online yemek siparişi pazarı tüm sıcaklığını koruyarak büyümeye devam ediyor. Özellikle küresel çapta operasyonlarını devam ettiren şirketler, satın almayla veya yatırım alarak büyümeye devam ediyor.

Yakın zamanda gerçekleşen Yemeksepeti yatırımını buna örnek gösterebiliriz. Dünyanın en büyük fonları arasında yer alan General Atlantic'ten yatırım alan şirket, azınlık hissesi karşılığında 44 milyon doları kasasına koymuştu. Hatta benzer örneklerin yurtdışında da yaşandığını hatırlatalım. Avrupa’da faaliyet gösteren oyunculardan biri olan Delivery Hero Ağustos ayında 50 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Durum böyle olunca online yemek siparişi pazarında yeni satın almalar tetikleniyor. Avrupa online yemek siparişi pazarının önde gelen şirketlerinden biri olan Just Eat yola satın alarak devam edenler arasında. TechCrunch'ın haberine göre şirket, İspanya merkezli SinDelantal'ı satın alıyor.

1 milyon dolardan fazla ödeyecek

Just Eat'in SinDelantal için ödeyeceği rakam tam olarak belli değil. Ancak satın alma anlaşmasın 1 milyon dolardan fazla olması bekleniyor. Anlaşma detaylarına göre Just Eat, anlaşılan rakamın yüzde 95'ini nakit olarak ödeyecek.

Satın alma anlaşmasındaki tarafları biraz daha yakında tanıyalım. SinDelantal İspanya'da 418 restoranla çalışıyor. 2010 yılında kurulan şirket Madrid, Barcelona ve Valencia şehirlerinde operasyonlarını yürütüyor. SinDelantal'i satın alan şirket Just Eat ise 13 farklı ülkede toplamda 25 bin restoran ile çalışıyor.

Hedef İspanya'da 3 bin restoran

İşin aslına bakılırsa Just Eat İspanya pazarında yer alan bir şirket ve bu satın almayla gözünü daha yükseğe dikmiş olduğu anlaşılıyor. Şirketten alınan bilgilere göre söz konusu satın almayla beraber 2013 yılında sadece İspanya'da 3 bin restoran ile çalışmaya başlanması hedefleniyor.

Just Eat geçen Nisan ayında aldığı yatırımla dikkatleri üzerine çekmişti. Şirketin aldığı 64 milyon dolarlık yatırım küresel çapta online yemek siparişi pazarında yankı uyandırmıştı.

Avrupa bölgesinde krizin etkisini hissettirdiği ülkeler arasında yer alan İspanya'da yaşanan bu satın alma, internet sektörünün yatırım konusunda ön plana çıktığını gösteriyor. Bu pazarda adı geçen Yemeksepeti gibi oyuncuların var olması rekabeti daha fazla kızıştıracağa benziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.