Mayıs ayında aldığı yatırımla Sevenice Switzerland adıyla yoluna devam eden Sevenice, video reklamcılığına yeni bir tat getiriyor. İnteraktiviteyi farklı bir yolla videoların içine yerleştiriyor.
İnternet odaklı video yapım ve yayını konusunda uzmanlaşan girişimin SIMPS adlı bu yeni ürünü, aslında temelde bilinen bir reklamveren sorununa çözüm sunuyor. Reklamverenlerin uzun videolarda yakalabileceği etkiyi daha dikkat çekici bir yolla sağlamayı amaçlıyor.
Kullanıcıların uzun videolara fazla vakit ayırmadığını ve video reklamları hızla atladığını söyleyen Sevenice.com kurucularından Gökçen Karan, SIMPS ile yaptıkları testlerde izleyicilerin reklamları hatırlama oranının şu anda kullanılan diğer metodlara göre en az yüzde 50 daha fazla olduğunu söylüyor.
Farklı platformlarla uyumlu
Fikirden üretime 2 ay gibi bir sürede geliştirilen SIMPS ise şuradaki test videosunda veya yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi marka logolarını vb. bir simgeyi videoya işliyor ve kullanıcılar bu bağlantıya tıkladığında bir reklam videosuna, pop-up reklama veya farklı bilgilere yönlendiriyor. SIMPS, bir nevi televizyonlardaki ürün yerleştirme işini online videolara taşımış oluyor.
Diğer yandan SIMPS videolarınızı kendi sunucunuzda barındırmak zorunda bırakmıyor. Şu anda Youtube üzerinden kullanılabilecek hizmet, yakında Vimeo ve Kaltura ile kullanmak da mümkün olacak. Göçken Karan, bu yeni sistemle video üzerinden anında bir ürün satın alması da yapılabileceğini ve SIMPS'in reklam ajanslarının mevcut sistemlerine entegre edilebildiğini paylaşıyor. Tıklamaların arkasına mevcut API'si olan herhangi bir reklam ölçümleme sistemi entegre edilebiliyor.
İlk müşteri İsviçre'den
Ajanslar ve kurumlara yönelik bir B2B hizmet olarak sunulan SIMPS'in ilk müşterisi İsviçre'den bir online emlak portalı olmuş. Yayınlanan emlak videolarının çekimleri Sevenice Zürich ekibince interaktif yapıya uygun olarak yapılıyormuş ve bu sayede örneğin videoda binanın dışı gözükürken video üzerinden haritaya erişmek (veya evin içi görüntülenirken özelliklerinin detay videolarına erişmek, telefonla arama vs.) gibi yenilikler uygulanacakmış.
SIMPS'in Türkiye'de de büyümesini isteyen Sevenice bazı büyük ilaç firmaları ve telekomünikasyon alanında bir operatör görüşmeye başlamış. Eğer ürünü kullanıcılarınız üzerinde deneyerek karar vermek isterseniz [email protected] adresinden iletişime geçerek bir süreliğine SIMPS'den ücretsiz faydalanabilirsiniz.
Açıkçası film vb. videolarda (örnek videodaki gibi) reklam temelli uygulamanın kullanıcı algısında olumlu sonuçlar doğuracağına dair şüphelerim var ama istenirse reklamsız izle gibi bir seçenek de sunulması tercih sebebi olmasını kolaylaştırıyor. Yani yönetim kullanıcıya bırakılması sevindirici. Diğer yandan SIMPS'in tanıtım videolarına akıllı bir interaktivite kazandıracağını düşünüyorum. Ürün biraz daha geliştiğinde neler çıkacağını merak ediyorum.