Yandex'in web tarayıcısı kullanıma sunuldu: Yandex.Browser

Yandex'in web tarayıcısı kullanıma sunuldu: Yandex.Browser

Yandex elinde bulunan servis yelpazesini giderek genişletmeye devam ediyor. Rusya merkezli şirket kullanıcılarının karşısına bu kez tarayıcıyla çıktı. Yandex.Browser adındaki tarayıcı, açık kaynak kodlu olan Chromium üzerine kurulmasıyla dikkat çekiyor. Browser, Mac ve Windows işlerim sistemlerinde çalışıyor.

Yandex.Browser'da beklenen özelliklerinin başında araç çubuğundan Yandex üzerinden arama sağlanması bulunuyor. Kullanıcılar araç çubuğuna yazdığı kelimeler direkt olarak Yandex üzerinden aranıyor.

Tarayıcıda dikkat çeken özellikler arasında Yandex servisleri kullanılarak, birçok dili Rusça'ya çevirebiliyor olması bulunuyor. Yandex.Browser'da farklı dillerden Türkçe'ye çeviri özelliğinin bulunmadığını da belirtelim.

Yandex Türkiye'den aldığımız bilgiye göre Yandex.Browser için şimdiye kadar herhangi bir yerelleştirme çalışması yapılmamış. Ancak ilk fırsatta Yandex.Browser'ın Türkçeleştirileceğini öğrendik.

Yandex kendi internet tarayıcısını geliştirmemiş olabilir, ancak bu rakiplerine meydan okumadığı anlamına gelmiyor. Tarayıcının araç çubuğunda arama özelliğiyle en sıkı rakiplerinden biri olan Google'dan pay almaya çalışacağını söylemek sanırım uygun olacaktır. Öte yandaysa Yandex'in rakiplerinden biri olan Mail.ru'nun geçen hafta kullanıcılara sunduğu Amigo adlı tarayıcı bulunuyor.

Bilmeyenler için bir hatırlatma yapmak gerekirse Yandex, Rusya'daki arama motoru pazarından en fazla pay alan şirket. Şirketin açıkladığı 2012 yılı ikinci çeyrek bilançosunda yer alan rakamlara göre Yandex, Rusya arama motoru pazarından yaklaşık yüzde 60 pay alıyor. Yandex, tarayıcıyla beraber Rusya pazarındaki egemenliğini daha da arttıracağa benziyor.

Yandex.Browser'ı sizden buradan indirerek deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.