Tim Cook iOS 6'daki Haritalar için özür diledi

Tim Cook iOS 6'daki Haritalar için özür diledi

iOS 6 piyasaya çıktı çıkalı deyim yerindeyse eleştiri oklarına hedef oluyor. İşletim sisteminde kullanılan yeni harita kullanıcıları resmen pes ettirdi.

Konuyla ilgili Apple'dan ne bir açıklama ne de bir yorum yapıldı. Ancak bugün itibariyle sessizlik bozuldu ve şirketin en yetkili ismi Apple CEO'su Tim Cook yazılı bir açıklamayla kullanıcılarına seslendi.

Tim Cook'un yaptığı açıklamayı tek cümleyle özetlemek gerekirse, Apple hatasının farkında ve kullanıcılardan resmen özür diledi. Tim Cook sadece özür dilemiyor, kullanıcılara iOS haritasının geliştirilmesi süresi boyunca diğer şirketlerin haritalarını kullanmalarını da öneriyor.

Tim Cook'un açıklamasının önemli kısımları şu şekilde:

iOS haritamızın bu ilk versiyonu. Haritamızı geliştirme sürecinde müşterilerimize sesli komut, yönlendirme ve üç boyut özellikleriyle daha iyi deneyim sunmak istemiştik. Haritamızda yaşanan problemler için tüm kullanıcılarımızdan özür diliyoruz. Haritamızı iyileştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. iOS 6 ve dolayısıyla Apple Maps şu anda 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmış durumda. Yeni Apple Maps'te şu ana kadar yarım milyar arama yapıldı. Apple kullanıcılarının haritayı daha fazla kullanması için geliştirmelere devam ediyoruz ve tüm geri bildirimleri değerlendiriyoruz. Apple Maps'in en yüksek standarda ulaşana kadar çalışmalarımıza ara vermeyeceğiz.

App Store'daki harita uygulamalarını kullanın

Apple CEO'su özür dilemenin yanı sıra rakip şirketlerin harita uygulamalarını kullanıcılara tavsiye ediyor. Apple Haritalar'ın iyileştirme sürecinde App Store'da bulunan Bing, MapQuest ve Waze gibi harita uygulamalarının kullanılmasını tavsiye etti. Öte yandan Google Maps ve Nokia Maps'in de internet sitelerinden web uygulamasını indirebileceklerini de hatırlattı.

Google, Maps'in iPhone uygulaması için henüz Apple'a bir uygulama göndermemiş. Bu yüzden şimdilik Google Maps'in web uygulamasını kullanmak mantıklı bir seçenek olabilir. Ancak dikkatimizi çeken bir nokta; Tim Cook'un, özellikle Türkiye'deki kullanıcılar arasında popüler olmaya başlayan Yandex.Haritalar'ı örnek göstermemesiydi. Türkiye için hızla yerelleşen Yandex'in harita uygulaması da iyi bir seçenek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.