Microsoft Bing için Klout ile stratejik yatırım anlaşması yaptı

Microsoft Bing için Klout ile stratejik yatırım anlaşması yaptı

Facebook mu, Twiter mı yoksa Google mı saıtn alır diye düşündüğüm sosyal profil derecelendirme girişimi Klout.com'a Microsoft kancayı taktı. Microsoft, Bing.com üzerinden Klout ile stratejik bir yatırım anlaşması imzaladı.

Bing ve Klout bloglarında yapılan açıklamalara göre Klout'un profil değerlendirme algoritması artık Bing'in içindeki sosyal döngünün bir parçası olacak. Twitter, Quora, Foursquare ve Facebook üzerinden kullanıcıların aramalarına daha anlamlı sonuçlar bulmasına yardımcı olan Bing, artık Klout'u da bu amaçla kullanacak.

Klout sosyal aramaya katıldı

Hatırlatmak gerekirse Klout, Twitter, Facebook vb. sosyal ağlardaki aktivitelerinize göre bir itibar puanı belirleyen bir girişim. Aynı zamanda kullanıcıların ilgi alanlarını kullanıcı tavsiyelerini de işin içine katarak tespit etmeye çalışıyor. Markalara da sosyal medyada belli bir itibar sahibi olan bu kişilere farklı şekillerde ulaşma şansı veriyor.

İşte ilgi alanlarına göre sınıflandırılan ve derecelendirilen kullanıcılar artık Bing aramalarındaki sosyal etkileşimin bir parçası olacak. Diğer yandan Bing'deki aramalar da Klout'un derecelendirmesi için yeni bir faktör olacak.

Microsoft için küçük ama önemli bir adım

Her ne kadar Google ve Facebook online kimlikleme konusunda elinden geleni ardına bırakmasa da Microsoft'un Klout ile hanesine bir sayı yazdırdığını kabul edebiliriz. Zira Microsoft, Windows 8 ile kullanıcılarına bir Microsoft kimliği oluşturacak ve online dünyada bu kimlikleri konumlandırabilecek verilere sahip olması oldukça faydalı olabilir.

Techcrunch'ın kurucusu Michael Arrington da Ağustos ayında Klout hakkındaki görüşlerini değiştirmiş ve kurmuş olduğu Crunchfund ile Klout'a yatırım yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.