Apple Türkiye Ülke Müdürü Resan Yüner oldu [Doğrulandı]

Apple Türkiye Ülke Müdürü Resan Yüner oldu [Doğrulandı]

Apple'ın iTunes Türkiye için hazırlıklara başladığını ve Türkiye operasyonları için iş ilanı verdiğini yazılarımızda paylaşmıştık. Şirket, Apple Türkiye Müdürü'yle anlaşarak Türkiye pazarı için çalışmalarını hızlandırmış durumda.

Apple, Türkiye Müdürü görevi için IT sektörünün yakından tanıdığı bir ismi koltuğun başına geçirdi. Habertürk'te yer alan habere göre Oracle İş Uygulamaları Türkiye Direktörü Resan Yüner, Apple Türkiye'nin başına geçen isim olduğu iddia edildi.

Bu iddiayı doğrulatmak için Resan Yüner ile bağlantıya geçtik. Aldığımız bilgilere göre 1 Kasım 2012 tarihi itibariyle Resan Yüner, Apple Türkiye Ülke Müdürü olarak göreve başlayacak. Haberi doğrulayan Resan Yüner, hala Oracle Türkiye'de çalıştığını belirterek, yayınlanan haberden rahatsız olduğunu da ifade etti.

Resan Yüner'in yönetici olmasıyla beraber Apple'ın Türkiye operasyonlarında el atması beklenen konulardan bahsetmek istiyoruz. Bunlardan ilk iTunes Türkiye'yi aktif hale getirmesi. Böylece Türkiye'de telif hakkı olan müzik ve video içerikler iTunes üzerinden satın alınabilecek. Kısaca Türkiye'deki müzik ve video sektöründe rekabet kızışacak.

Resan Yüner'in ele alması beklenen konulardan bir diğeri de Apple'ın Türkiye'deki ekibini daha da güçlendirmesi. Daha önce de paylaştığımız gibi Apple Türkiye operasyonları yönelik olarak şimdiden dört kişiye iş vermek için ilan vermiş durumda. Bu rakamın Resan Yüner'in göreve gelmesiyle beraber artması bekleniyor.

Öte yandan çiçeği burnunda yöneticinin Apple mağazalarının açılması ve iPhone 5 gibi yeni Apple cihazlarının Türkiye'ye gelmesi konularını da gündemine alacağını tahmin ediyoruz.

HP ve Compaq'ta çalıştı

2009 yılında Oracle Türkiye Ülke Direktörlüğü koltuğuna oturan Resan Yüner, Türkiye IT sektörünü yakından tanıyan isimler arasında yer alıyor. 1987 yılında ODTÜ İşletme Fakültesi'nden mezun olan Yüner, yöneticilik macerasına Compaq ile başladı. Yüner 2000 - 2002 yılları arasında Compaq Türkiye Müdürü olarak görev yaptı. 2002-2008 yılları arasında, Hewlett-Packard 2009 yılında da GE Healthcare şirketleri Resan Yüner'in yöneticilik yaptığı şirketler arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.