Mekanist’in mobil sadakat platformu Caffè Nero ile hayata geçiyor

Mekanist’in mobil sadakat platformu Caffè Nero ile hayata geçiyor

Sadakat programlarının mobil cihazlara taşınmasıyla aslında işletmelerin önünde çok büyük fırsatlar da açılmış oluyor. Fakat bugüne kadar ne yazık ki bu potansiyeli kullanabilen çok az firma ile karşılaştık.

Mekanist yapısı gereği bu konuya en yakın girişimler arasında ve bir süredir üzerinde çalıştıkları mobil sadakat ve pazarlama platformu bu anlamda önemli bir ihtiyaca cevap vermek üzere tasarlanmış. Dün akşam düzenlenen bir etkinlikle dünyaca ünlü kahve zincirlerinden Caffè Nero’nun bu platformda yer alan ilk firma olduğu resmen duyuruldu.

Mağazalardaki kasalar ile uyumlu çalışan ve hem iOS, hem de Android cihazlar için hazırlanan uygulama ile Caffè Nero’nun sadakat kartlarını dijital ortama taşımanın yanı sıra kişiye özel sürpriz ve promosyonların sunulması mümkün oluyor.

Daha önce yolu Caffè Nero’ya düşenlerin anımsayacakları damga uygulaması, 9 kahve alanlara 10. kahveyi hediye olarak almayı sağlıyor. Bu hediyeyi artık fiziksel kart ile almak tek seçenek değil. Uygulama QR kod yardımı ile aldığınız kahveleri dijital ortamda tutuyor ve hediye kahveye hak kazandığınızda yine uygulama üzerinden görebiliyorsunuz.

Tabi ki bunun mümkün olması için uygulama Micros kasa sistemi, bulut tabanlı Microsoft Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) altyapısını ve Mekanist.net entegrasyonunu kapsıyor. Bu sayede içilen kahveler ve hediyeleri takip etmenin ötesinde gerçek zamanlı bir CRM takibi mümkün oluyor. Zaten sonrasında kişiye özel fırsat ve promosyonlar sunarak sadakat programının etkisini artırması muhtemel uygulamanın en önemli ve ilgi çekici özelliği de bu.

Fakat 28 Eylül Cuma günü itibariyle Caffè Nero mağazalarında aktif olarak kullanılmaya başlanacak uygulamanın tek özelliği de bu değil. Hem tüm mağazaların hem de GPS verisine göre otomatik olarak en yakındaki mağazaların görülebildiği uygulamada, ayrıca menüdeki tüm yiyecek ve içecekler hakkında detaylı bilgiye de erişilebiliyor. Bunun dışında kullanıcıların özellikle ilgisini çekecek iki oyun yer aldığını da belirtmeden geçemeyeceğim...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.