Marissa Mayer'in stratejileri dışarı sızdı

Marissa Mayer'in stratejileri dışarı sızdı

Google’ın deneyimli çalışanlarından ve üst düzey yöneticilerinden biri olan Marissa Mayer Temmuz ortasında işlerin yolunda gitmediği Yahoo’nun yeni CEO’su olmuştu. Yahoo'da Google havası estirmeye başlayan Mayer'in stratejileri basına sızdırıldı.

Business Insider'ın bir çalışan aracılığıyla elde ettiği bilgilere göre Mayer'in kafasında mobile dönük ve kişiselleştirmeye dayalı bir strateji var. Yahoo, mobil tarafta yetenek satın alması ile güç kazanacak ve daha hızlı bir şirket olacak. Küçük şirketleri ürünleri için değil, yetenekli çalışanları için satın alacak.

Mayer'in ağzından aktarılan stratejilere göre; Yahoo'nun yeni tanımı; "İçerik ve reklam tarafında kişiselleştirmeye önem veren bir şirket" olacak. Yahoo, kullanıcı sayısının büyümesini, reklam satışlarıni, reklam araçlarının geliştirilmesini ve yetenekli çalışan konularını önemseyecek. Her gün kullanıcılara dokunmanın bir yolu bulunacak.

Odaklanma

Yahoo, iyi yaptığı işlere daha fazla odaklanacak, iyi olmadığı işlerdense uzaklaşacak. Dostça iş ilişkileri kuracak. 2015'te mobilde "güçlü" bir konuma gelecek. 100 milyon kullanıcıya veya 100 milyon dolara ölçeklenebilen projelere yeşil ışık yakılacak.

Mayer, disipline etmeye çalıştığı Yahoo çalışanlarına artık daha net iş takvimi, araçlar ve sorumluluklar yükleyecek ve çalışanlar şu 4 unsur temelinde eğitilecek;

  • Kültür
  • Şirket hedefleri
  • Kalibrasyon (ayarlama/düzenleme)
  • Kompansasyon (dengeleme, birbirinin yerini doldurma)

Business Insider içerden daha fazla bilgi alma peşinde ama bu stratejilerin en azından Google tarafından tahmin edildiğini düşünmek zor değil. Asıl önemli olan Mayer'in bu bu stratejileri uygulamaya koyarken atacağı adımlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.