Google Street View su altına indi

Apple haritaları ile sorun yaşarken Google kendi haritalarını geliştirmeye devam ediyor. Google resmi blogunda yayınladığı bir yazı ile gerçek sokak görüntülerinin yer aldığı ünlü Street View özelliğine ilk kez su altı görüntüleri ekledi.

Google böylece dünyanın en önemli turistik cazibe merkezlerinden biri olan Avustralya’daki Büyük Set Resifi’nin yanı sıra Filipinler ve Hawaii’den mükemmel su altı görüntülerini Street View’a taşımış oldu ve Haritalar servisine kelimenin tam anlamıyla derinlik kattı.

Su altı görüntülerinin bu kadar etkileyici olmasının nedenlerinden biri de çekimlerin HD kalitesinde yapılmış olmasından kaynaklanıyor.

Google bu çekimleri yapabilmek için SVII adı verilen çok özel bir fotoğraf makinesi kullanmış. Bu makineyi kullanan dalgıç yaklaşık saatte 4 kilometre hızla giderken her 3 saniyede bir görüntü kaydedebiliyor. Üstelik elde edilen görüntüler 360 derece panoramik ve coğrafi konum bilgileri ile birlikte kaydediliyor. SVII adlı cihazdan dünya üzerinde sadece 2 adet bulunduğunu da belirtelim.

Google bu son derece ilginç çalışmayla ilgili olarak özel bir de galeri hazırladı. Bu galeride çekilmiş tüm su altı görüntülerini bir arada görebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki videoda da çekimlerin nasıl yapıldığını izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.