YouTube kullanıcılara sorular soracak

Youtube interaktif uygulamalar konusunda yeni bir servisini kullanıcılara sunmak için hazırlanıyor. Video paylaşım sitesi, kullanıcılarına videolar hakkında sorular soran yeni bir uygulamanın test sürümünü yayınladı.

Websonic'in haberine göre YouTube soru sorma uygulaması videoyu yükleyen kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. Videonun istenilen yerine çoktan seçmeli sorular yerleştirilebilecek.

Özellikle eğitim amacına yönelik kullanılması planlanan soru sorma uygulamasının test sürümü şu anda sadece YouTube geliştiricilerine açık durumda. Son kullanıcılara yönelik sürümün hangi tarihte kullanıma açılacağı yönündeyse herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Sorulara verilen cevapların doğruluğu video sonunda kullanıcılarla paylaşılacak. Soru ve videoları hazırlayanlar ise cevaplara istatistiksel bilgi olarak ulaşabilecek.

Soru sorma uygulamasının YouTube'a interaktivite katacağını söyleyebiliriz. Özellikle markaların soru sorma uygulamasını kullanarak, kullanıcılarla hem farklı bir etkileşim yakalayacağını hem de verilen cevaplar üzerinden veri toplayacağını ifade edebiliriz.

Görsel Kaynak: Websonic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.