Google Maps işyerlerinin kapısından içeri giriyor

Google Maps işyerlerinin kapısından içeri giriyor

Google Maps uzun zamandan beri beklenen entegrasyonu gerçekleştirdi. Google Maps kullanıcıları artık aradıkları işyerlerinin içini gezebilecek.

İşin aslına bakarsak kullanıcılar işyerlerini Google+ Local ve Google aramalarıyla gezebiliyordu. Şirketin dün duyurduğu 'Business Photos' adındaki servisin, Google Maps ile entegrasyonu uzun zamandan beri Google ekibi tarafından çalışılan bir konuydu. Nihayet Google Maps'in çalışmaları bitti ve Google Maps üzerinden gösterilen işyerlerinin içi 360 derece panoramik fotoğraflarla beraber gezilmeye başlanıyor.

8 ülkede kullanılıyor

Yeni özelliğin açıldığında nasıl kullanılacağından kısaca bahsedelim. Kullanıcılar, Google'da işyerlerini arattıklarında sağ köşede Google Maps penceresi açılıyor. Bu pencere tıklandığında aranan işyeri harita üzerinde gösteriliyor. İşyeri tarafından Google'a yüklenen iç mekan görüntülerinin olduğunu belirten turuncu adam şeklinde bir simge beliriyor. Bu simgeye tıklandığındaysa işyerinin iç mekan görüntüleri ekrana geliyor.

İşyerlerinin iç mekan görüntülerinin oldukça detaylı bir şekilde incelenebileceğini ifade edelim. Hatta bununla ilgili bir örneği buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Google onaylı fotoğrafçıların kareleri kullanılacak

Google Maps'in bu özelliğini kullanmak için Google'ın onayladığı fotoğrafçıların çekim yapması gerekiyor. Ancak Google+ Local üyesi işyeri sahipleri kendi çektiği fotoğrafları yüklemesi de mümkün.

Google Maps'in yeni servisi, ABD, Australya, Yeni Zellanda, Fransa, İrlanda, Hollanda, Kanada ve İngiltere gibi sayılı ülkelerde kullanıma açıldı. Yani yeni servis henüz Türkiye'de kullanılamıyor.

Yeni servisin kullanıcılara farklı bir deneyim sunduğunu söylemek mümkün. Lafı çok uzatmadan Google'ın Business Photos için hazırladığı videoyu paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.