Firmaların yönlendirdiği sahte sosyal medya yorumları artıyor

Firmaların yönlendirdiği sahte sosyal medya yorumları artıyor

Yeni nesil online pazarlamanın en önemli iddialarından biri sosyal medyada paylaşılan fikir ve değerlendirmelerin değerli olduğudur. Eğer bu iddianın gerçeklik payı tartışılacaksa Gartner'ın araştırmasından çıkan sonuçlara göz atmakta fayda var.

Dünyaca ünlü araştırma şirketi Gartner, şirketlerin finanse ettiği sahte sosyal meyda değerlendirmelerinin oranını 2014 itibariyle yüzde 10-15 olarak öngörüyor. Gartner, şirketlerin çeşitli şekillerde ödüllendirdiği olumlu yorumlardan sözerken, olumsuz yorumlarında aynı şekilde tüketicileri aldattığına değiniyor ve bu oranın giderek arttığına işaret ediyor.

Gartner'a göre bu kasıtlı aldatmacalar gelecekte yeni tür şirketlerin kurulumunu tetikleyecek. Online itibar yönetimi şirketlerinin karşısına sahte sosyal medya değerlendirmelerini tespit eden ajanslar çıkacak ve markaların tüketici karşısındaki konumu tehditlerden korunmaya çalışacak.

Araştırma bu konunun o denli önemli olduğunu gösteriyor ki Gartner, Fortune 500'e giren 2 şirketin ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun soruşturmasına maruz kalacağını da tahmin ediyor. Yani tüketici haklarının yasal denetimleri internete farklı bir şekilde de daha taşınacak gibi görünüyor.

Twitter ve Facebook'a da bu tahminleri göz önüne alarak sahte yönlendirmeleri mümkün olduğunca bertaraf etmesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.