Yemeksepeti Basın Toplantısından Canlı Yayın

Yemeksepeti'nin yatırım haberinin açıklanacağı basın toplantısından canlı yayın ve canlı bloglama ile sizlerleyiz.
Yemeksepeti Basın Toplantısından Canlı Yayın

Yemeksepeti'nin yatırım haberinin açıklanacağı basın toplantısından canlı yayın ve canlı bloglama ile sizlerleyiz.

Türkiye'nin önde gelen internet girişimlerinden biri olan Yemeksepeti'nin dünyanın önemli yatırım fonlarından birinden aldığı yatırımı canlı olarak Webrazzi üzerinden izleyebilirsiniz.

Yapılan açıklamaların detaylarını yazının devamında bulabilirsiniz.

Basın toplantısı Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın ve  General Atlantic Yönetici Direktörü Gabriel Caillaux'in sahnede yerlerini almasıyla başladı.

Nevzat Aydın, 3 kişi ve 25 restoranla başlayan Yemeksepeti macerası 11 yıl sonunda, General Atlantic yatırımıyla savaş alanını dünyaya açtıklarını belirtti.

Şu anda 44 şehirde olan Yemeksepeti, 2013 yılına kadar tüm Türkiye'ye yayılacak.

2 ay içerisinde Yemeksepeti'nin 3 yeni projesi yayına girecek. Bunlardan ilki Yemeksepeti'nin restoranlara ürün sağladığı bir eticaret sitesi.

Yemeksepeti, 6 ay içerisinde 3 yeni pazarda yer alacak. Yeni pazarlarda satın almalar başlayacak. Bu son yatırımla Yemeksepeti başka bir boyuta taşınacak.

General Atlantic, 44 milyonluk yatırımla Yemeksepeti'ne küçük ortak oldu ve bundan sonrası için imzanlanmış bir anlaşma söz konusu değil. Yani Gittigidiyor anlaşması gibi 3 yıl sonra bir satın alma opsiyonu söz konusu değil.

Yemeksepeti'nin büyüme aşamasında odak noktası Avrupa ve Amerika değil, daha çok Ortadoğu ve Doğu Avrupa olacak. Daha çok gelişmekte olan pazarlara girecek ve bu bölgelerde satın almalar olacak.

Bu yatırım için Yemeksepeti, General Atlantic'e değil, GA Yemeksepetine geldi. Türkiye General Atlantic'in yatırım yapmak için incelediği pazarlardan biriydi. Alibaba ve Facebook'ta ortaklıkları bulunan General Atlantic'in Yönetici Direktörü Gabriel Caillaux, Türkiye'deki fırsatların inanılmaz boyutta olduğunu belirtti.

Caillaux, Türkiye'de başka yatırımlar yapabileceklerin belirterek Avrupa'da şu anda ekonomik yapı yüzünden bir problem olduğu söyledi.

Nevzat Aydın, son bir yıl içerisinde 2o kadar fon ve risk yatırımcısı görüştüklerini ve son aşamaya 3 şirketle kaldıkları belirtti.

Türkiye'de 6500 kadar restoranla çalıştıklarını belirten Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, Rusya ve Dubai'de dahil edildiğinde 8000 kadar restoranla çalıştıklarını açıkladı.

5 yıllık büyümelerinin ortalama %70-80 oranında olduğunu belirten Nevzat Aydın, bu yıl ise %55 kadar büyüdüklerini belirterek, geçtiğimiz yıl 130 milyon dolar ciro elde ettiklerini bu yıl ise 180-190 milyon dolar arasında ciro yapacaklarını tahmin ettiklerini belirtti.

Basın toplantısı soru cevapların ardından sonra erdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.