Garanti CepBank gelir paylaşımıyla şimdi de web sitelerinde

Garanti Bankası'nın sürekli üzerine projeler geliştirdiği CepBank hizmetine bugün bir alan daha ekleniyor.
Garanti CepBank gelir paylaşımıyla şimdi de web sitelerinde

Garanti Bankası'nın sürekli üzerine projeler geliştirdiği CepBank hizmetine bugün bir alan daha ekleniyor. İlk olarak Webrazzi ile beta yayınına çıkacak olan Garanti CepBank widgetı, web sitelerine çeşitli boyutlarda eklenerek CepBank hizmeti vermeye başlayacak.

Beta sürecinde olan servis ilk olarak cep telefonuna para gönderme özelliği ile geliyor. İlerleyen zamanlarda CepBank'ın diğer özellikleri de bu widgeta dahil edilecek.

CepBank widgetının internet yayıncılarını en çok ilgilendireceğini tahmin ettiğim özelliği ise gelir paylaşım modeli. Webrazzi'de yer aldığı beta süreci boyunca para gönderme işleminden herhangi bir ücret alınmayacak olan CepBank widgetı, betadan çıktığında ücretli olacak ve yayıncılar bu ücretten komisyon alabilecekler. Komisyon oranı konusu henüz netleşmiş değil ancak burada işlem sayısının çoğalmasının elde edilecek gelirin tatmin edici boyuta ulaşmasında belirleyici unsur olacağı kesin.

Şu andaki haliyle nasıl çalışacağını kısaca anlatacak olursam, kullanıcılar banner içerisinden telefon bilgilerini ve gönderecekleri tutarı girdiğinde cep telefonuna gelecek SMS ile para transferini tamamlayabilecekler. Gönderdiğiniz kişi parayı Türkiye’nin her yerinde, tüm Paramatik’lerden çekebilecek. Cep telefonları, mobil uygulamalar, Facebook ve Twitter'dan sonra web sitelerine entegre olan CepBank widgetını web sitenize uygun boyutlarda seçmek de mümkün olacak.

Online bankacılık konusunda pekçok ülkeden ileride olduğumuz ve bunun zaman zaman çıkan uluslararası raporlara da yansıdığı bir gerçek. Garanti Bankası'nın bu konuda çok sayıda projesi ve çalışması var, bunlardan biri olan CepBank'ın web yayıncılığı için bir gelir kanalı olarak da modellenmesi açıkcası takdir edilmesi gereken bir nokta.

CepBank hizmetinin şu anda ne ölçüde kullanıldığını bilmiyorum ancak bu tip sistemlerin çok fazla platform için hazırlanması en azından gelecekte kullanım oranını artıracaktır. Belki CepBank'ın gelişimine paralel olarak hem Garanti Bankası hem de diğer bankaların servisleri üzerinden projeler geliştirmek mümkün olacak.

Geçtiğimiz yıl son kullanıcı için bankacılık hizmetlerini toplayan Mint, 170 milyon dolara satın alınmıştı. Bu konuda bankaların tutumu ne olur yasal mevzuat bu gibi servislere ne kadar müsade eder bilinmez ancak finansal girişimlerin de Türkiye internet ekosisteminde yerini almasının zamanı geldi diye düşünüyorum.

Siz de CepBank'ı yan menüden deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.