Windows Phone uygulama marketi yeni adı ve altyapısıyla daha iddalı

Windows Phone uygulama marketi yeni adı ve altyapısıyla daha iddalı

Microsoft mobil uygulama mağazasını ismi de dahil olmak üzere baştan sona yeniledi. Windows Phone Marketplace yerine artık Windows Phone Store olarak anılacak ve kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunacak. Üstelik Türkiye mağazası da açılışa hazırlanıyor.

Daha önce mobil işletim sisteminin adını Windows Mobile'dan Windows Phone'a çeviren Microsoft, arayüzde tamamen Window 8'in sezgisel tasarımını kullanırken arama altyapısını Bing'in yetenekleriyle yeniden şekillendirilmiş. Tabii öncelikle arama yapacak kullanıcıyı siteye çekmek gerekiyor.

Windows Phone Store, artık kelime hatalarını anlayacak ve ilgili uygulamaları göstermek konusunda daha etkili olacak. Ayrıca kullanıcılardan gelen talep üzerine müstehcen uygulamalar daha az ön plana çıkacak ve uygulamalar uygunsuz olarak işaretlenebilecek.

Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan, Windows Phone 8 tabanlı yeni Lumia'ların bu yıl içerisinde ülkemizde de satışa sunulacağını açıklamıştı ve WindowsPhone.com'a baktığımızda da yerelleştirme çalışmalarının başladığını görebiliyoruz.

Bilindiği üzere Microsoft mobil uygulama tarafında niceliğe değil niteliğe önem vererek büyümek ve bu pazarda pay almak istiyor. Microsoft'un yüzü mobil işletim sistemi tarafında şimdiye kadar çok gülmese de yapılan yenilikler önümüzdeki dönem için olumlu sinyaller veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.