Oyuncakariyorum.com: Uzman görüşleriyle oyuncak satan bir e-ticaret girişimi

Oyuncakariyorum.com: Uzman görüşleriyle oyuncak satan bir e-ticaret girişimi

Anneler başta e-ticaret sektörü olmak üzere birçok farklı kategoride yer alarak, girişimciler arasına katılmaya devam ediyor. Çocukların ve ailelerinin ihtiyaçlarına yönelik ürün satışlarında başarılı olan anne girişimlerine bir yenisi daha eklendi. Oyuncakariyorum.com uzman görüşleriyle yaş ve marka gibi farklı kategorilerde oyuncak satışı gerçekleştiriyor.

Esra Tuğcu Elibollar tarafından kurulan Oyuncakariyorum.com, oyuncak kategorisinde e-ticaret yapan klasik bir e-ticaret sitesi. Geçen yıl Nisan ayında kurulan girişim, Ümraniye'deki ofisten satışlarını gerçekleştiriyor. Girişimin kurucusu yanında oyuncak seçimine destek olan ve oyun etkinliği kılavuzunu hazırlayan Dr. Bengisu Koyuncu ve Yasemin Duçe adında iki uzman da bulunuyor.

İthalat yapıyor

Sitede bulunan ürünler beş farklı kategoride satılıyor. Bu kategorilerden 'el yapımı ve organik oyuncak' bölümünde Oyuncakariyorum.com'un kendi ithal ettiği oyuncaklar yer alıyor. 'Pebble' marka olan bu oyuncaklar doğal ve el yapımı olmasıyla dikkat çekiyor. Parantez içinde bir bilgi vermek gerekirse, Oyuncakariyorum.com iki yeni oyuncak markasını daha ithal etmeyi planlıyor.

Hazır bir e-ticaret paketi kullanan Oyuncakariyorum.com'un tasarımını sade olarak yorumlayabiliriz. Kullanıcılar kolaylıkla aradıkları oyuncak kategorisine ulaşabiliyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar uzman görüşlerine siteden ulaşabiliyor.

Paket ortalaması 65 TL

Gelelim Oyuncakariyorum.com'un rakamlarına. Hemen hemen bir yıldan beri e-ticaret sektöründe olan Oyuncakariyorum.com'dan aylık 50 paket kargoya veriliyor. Sepetlerin ortalama büyüklüğüyse 65 TL civarında. Ziyaretçi rakamlarına baktığımızdaysa sayfa gösterimi bazında aylık 30 bin - 50 bin aralığında rakamları görüyoruz.

Yolun başında olarak tanımlayabileceğimiz Oyuncakariyorum.com'un gelecekteki hedefleri büyük. Site kurucusu Esra Tuğcu Elibollar'dan aldığımız bilgilere göre Oyuncakariyorum.com, 'oyuncak' denildiğinde ilk akla gelen e-ticaret sitesi olmak istiyor. Esra Tuğcu Elibollar Oyuncakariyorum.com'dan şu sözlerle bahsediyor: "Dikey e-ticaret pazarında oyuncağa odaklanmış bir site olarak okul öncesi dönem için oyuncakta lider e-ticaret sitesi olmak istiyoruz. Sitemizde gerçek hayatla ilgili olmayan karakter oyuncaklarını, çocuğu şiddete yönelten oyuncakları (ışın kılıcı gibi) satmıyoruz.  Fazla idealist olduğumu düşünenler çok. Ancak kızım için satın almayacağım oyuncakları satmama prensibiyle hareket ediyorum."

Oyuncakariyorum.com her ne kadar bir yıllık bir girişim olsa da hem ürün hem de servis olarak yeni yeni dirilen bir girişim. Bunu sitenin kullanım rakamlarından görmek mümkün. Ancak girişimcinin bir anne olarak hareket etmesi sitenin servisleri ve ürünleri konusunda müşterileri anlayabildiğini düşünüyoruz. Bu yüzden Oyuncakariyorum.com'un elinde hızla büyüme potansiyeli bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.