Apple'ın iPhone 5 etkinliği [Canlı Güncelleme]

Apple'ın iPhone 5 etkinliği [Canlı Güncelleme]

Apple'ın uzun süredir beklenen yeni iPhone'u tanıtacağı etkinlikleri sizlerle canlı olarak paylaşacağız. Apple'ın etkinliği Tim Cook'un sahneye çıkmasıyla başlıyor.

Tim Cook seyircileri selamlamasının ardından Apple Store'larla ilgili bir videoyu paylaşıyor.

Tekrar sahneye çıkan Apple CEO'su Tim Cook, dünya çapında 380 Apple Store'a ulaşmış ve 83 milyon ziyaretçiyi konuk etmiş.

Yaz aylarında yayınlanan Mountain Lion, 7 milyon kere indirilmiş.

MacBook'lardan sonra iPad'e değinen Cook, Nisan-Haziran arasında 17 milyon adet iPad satıldığını paylaştı. Bu satışla birlikte Haziran ayına kadar toplam satılan iPad sayısı 84 milyona ulaşmış.

Tablet piyasasında geçtiğimiz yıl %62'lik bir orana sahip olduklarını paylaşan Cook, bu yıl oranın %68'e çıktığını paylaşıyor.

App Store'daki iPad uygulaması sayısı 250 bine ulaşmış ve her ay 700 bin uygulama indirildiğini paylaşıyor.

iOS işletim sistemine sahip toplam satılan cihaz sayısı ise yine Haziran 2012 itibariyle 400 milyona ulaşmış.

Tim Cook şimdi sahneye Apple Pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcı Philip Schiller'i sahneye davet ediyor.

Schiller zaman kaybetmeden yeni iPhone 5'i duyurdu.

Yeni iPhone 4S'e göre %18 daha ince ve sadece 7.6 mm kalınlığında. 112 gram olan iPhone %20 daha hafif.

Yeni iPhone 5'in ekran boyutu 4 inç, ekran çözünürlüğü 1136 x 640 pixel ve 326 ppi'lık retina displaye sahip.

Yeni iPhone 5 ile birlikte birçok Apple uygulaması da güncellenmiş. Keynote, Pages, Numbers, iPhoto, iMovie, GarageBand.

4 inç ekrana sahip olan iPhone 5'te uygulamalar daha geniş ve tam widescreen olacak. %44 daha fazla renk doygunluğuna sahip olan iPhone 5'e HSPA+, DC-HSDPA ve LTE bağlantı standartları eklenmiş.

Yeni iPhone 5, Apple'ın geliştirdiği A6 işlemciyle birlikte geliyor. A6 bir önceki A5'e göre 2 kat daha fazla işlemci gücüne ve 2 kat daha fazla grafik işleme yeteneğine sahip.

Yeni işlemcisiyle birlikte iPhone 5, Pages uygulamasını 2 kat, iPhoto'da resim kaydetmeyi 1.7 kat, Müzik uygulamasını 1.9 kat ve Keynote eklentilerini 1.9 kat daha hızlı açabilecek.

iPhone 5'i de 4S'e göre iyileştirilmiş ve yeni iPhone ile 8 saat 3G konuşmak, 8 saat 3G ile webde gezmek, 40 saat müzik dinlemek mümkün. iPhone 5'in standby süresi 225 saat.

iPhone 5, 8 megapixel kamera ile gelecek. Kamera 3264 x 2448 pixel boyutunda fotoğraflar çekecek.

iPhone 5'in yeni kamerasında Panoromik çekimler yapılabilecek.

iPhone 5'in kamerası 1080p HD çekim yapabilecek ve video çekerken resim çekebilecek.

Arka kamerayla birlikte ön kamera da yenilenmiş 720p görüntü verebilen kamerayla donatılmış. Bu şekilde artık FaceTime'dan 720p görüşme yapmak mümkün olacak.

Yeni iPhone'da şarj bağlantısı da söylentilerdeki gibi yenileniyor ve tüm bağlantı kablolarımız çöpe gidiyor :)

2003'ten beri tüm Apple cihazlarında aynı olan şarj bağlantı noktası artık %80 daha ince ve Thunderbolt özelliğine sahip.

Apple değişen bağlantı noktası için dönüştürücüyü tanıtıyor.

Şimdi sahnede Apple'da iOS'ten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Scott Forstall çıkıyor ve iOS 6'nın özelliklerini anlatıyor. iPhone 5, iOS 6 işletim sistemiyle gelecek.

Geçtiğimiz WWDC etkinliğinde tanıtılan iOS 6'nın etkinlikte tekrar öne çıkarılan özelliklerini birazdan sizinle ayrı bir yazıyla paylaşacağız.

Tekrar Philip Schiller sahnede, dünyanın en gelişmiş mobil işletim sistemi olan iOS 6 ile birlikte gelecek olan iPhone 5, Apple'ın ürettiği en ince telefon olma özelliğini taşıyor.

Apple'ın Tasarımdan sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Jony Ive, etkinlikte bulunmasa da videosu ekranda.

Yeni iPhone5'in fiyatları belli oldu, 2 yıllık kontratlı yeni iPhone 5 16 GB 199$, 32 GB 299 $, 64 GB 399$ olacak.

Kontratlı iPhone 4S'in fiyatı 99$, iPhone 4 ise ücretsiz olarak sunulacak.

Yeni iPhone 5, bu gece ön siparşe çıkıyor ve 21 Eylül'de ABD, Kanada, İngiltere, Franca, Almanya, Avusturya, Japonya, Hong Kong ve Singapur'da satışta olacak.

28'inde daha fazla ülkede satışta olacak olan iPhone 5, 2012 Aralık'ta 100 ülke ve 240 operatör tarafından satılıyor olacak.

iOS 6, 19 Eylül'de yayınlanacak.

Yeni iTunes

Sahnede yerini alan Eddy Cue, iPod ve iTunes hakkındaki detayları paylaşıyor. iTunes şu anda 63 ülkede yayında. iTunes uygulaması yenilendi.

Tamamen yenilenen tasarımı ve Facebook, Twitter paylaşma özellikleriyle yeni iTunes da 19 Eylül'de yayınlanacak.

iTunes tüm dünyada 200 milyon kullanıcıya ulaşmış ve tüm platformlarda tasarımı yenilenmiş.

Yenilene iTunes'ta mini player, iCloud etkileşimi ve yenilenen iTunes Store'uyla çok güzel görünüyor.

Yeni iPod Nano

Apple yeni iPod Nano'yu tanıttı. Şimdiye kadar 350 milyon satan iPod Nano'nun yeni versiyonu 5.4 mm kalınlığında ve %38 daha ince.

Yeni iPod nano üzerinde home düğmesi ve yanında ileri geri tuşlarıyla birlikte geliyor. 2.5 inç dokunmatik ekrana sahip olan yeni iPod Nano, 7 farklı renk ile müşterileriyle buluşacak.

Tümleşik FM radyoya sahip olan iPod Nano'nun bir diğer yeni özelliği ise Bluetooth iletişimin olması. Geniş ekran videoları oynatabilen iPod Nano'da pedometer (adım sayıcı) bulunuyor.

Yeni iPod Touch 

Özellikle oyuncuların dikkatini çeken iPod Touch A5 işlemciyle donatılmış. Eski versiyona oranla daha ince olan iPod Touch 6.1 mm kalınlığında ve 88 gram ağırlığında.

Yenilenen iPod Touch ile 40 saat kesintisiz müzik dinlenebilecek. iPod Touch'ın yenilenen özelliklerinden biri ise iSight kamerası. 5 megapixel sensoru olan beşinci nesil iPod Touch'ta LED Flash'ta bulunacak.

Apple yeni iPod Touch için bileğe bağlanabilen iPod Touch Loop'u duyurdu.

5 farklı renkte çıkacak olan iPod Touch, 720p Facetime yapmak mümkün olacak. Bluetooth 4.0 cihazlara ve LTE ağlara bağlanabilecek olan iPod Touch ile AirPlay yapmak da mümkün. AirPlay ile birlikte iki oyuncu televizyona verdikleri görüntüyle karşılıklı oyun oynaması mümkün olacak.

Yeni Apple kulaklıkları

Geçtiğimiz hafta söylentilerini sizlerle paylaştığımız yenilenmiş Apple kulaklıkları resmi olarak duyuruldu.

3 yıldır tasarım çalışmaları süren Apple kulaklıklarına EarPods ismini vermiş.

Yeni kulaklıklar sesi direkt olarak kulaklara verecek.

Kulaklıklar bugünden itibaren satışa sunulacak ve yeni ürünlerle birlikte satılacak.

Yenilenen iPod Nano ve iPod Touch Ekim ayında satışa sunulacak.  16 GB'lık iPod Nano 149$'dan, 32 GB'lık iPod Touch 299$'dan, 64 GB'Lık iPod Touch ise 399 dolardan satışa sunulacak.

Yeni ürünlerin tanıtılmasının ardından kapanışı yapmak için sahneye çıkan Tim Cook, hayatlarımızı daha iyi hale getirmek için ellerinden gelen en iyiyi yaptıklarını belirterek etkinliği sona erdirdi.

Görsel Kaynak: The Verge

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.