Tuniko.com: Bir annenin tek kişilik e-ticaret girişimi

Tuniko.com: Bir annenin tek kişilik e-ticaret girişimi

Annelerin e-ticaret için en büyük/önemli kitle olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Bu durum, farklı alanlardan girişimcileri bu yöne çekiyor ama bir de e-ticarete adım atan girişimci anneler var. İşte Tuniko.com da bunlardan biri.

Annelik ve iş deneyimini Tuniko.com'da buluşturan Hülya Cinsçiçekçi e-ticarete ilk adımını sanalbebekmagazasi.com ile Mart 2011'de atmış. 3 ay önce de sitesini Tuniko.com'a taşımış. Girişimcilik hikayesini halen tek başına yürüten Cinsçiçekçi'nin tek başına hizmet verebilmesindeki sır, hazır e-ticaret altyapısıyla karşılaması ve sipariş sayısının henüz yüksek olmaması.

İzmir'de ikamet eden girişimcinin hedefi dikeyde belli ürün çeşitlerine (bebek taşıyıcıları) odaklanarak aranılan adres olmak. Girişimcileri anne olan herseybebek.com, hepsianneden.com ve leomio.com gibi girişimlerle iletişim ve işbirliği halinde olduğunu öğrendiğimiz Turniko'nun asıl amacı kendi ürünlerini üreterek farklılaşmak.

Cinsçiçekçi, siparişlerin bir kısmını evinde depoladığı ürünler üzerinden karşılarken bir kısmını da tedarikçilerden alarak müşterilerine ulaştırıyor. Bir yandan da müşterilerine telefon ve e-posta üzerinden destek veriyor.

Bebekbayi.com ile anlaşma yaptığını öğrendiğimiz ve Tuniko.com ödeme tarafında sanal pos, havale indirimi ve kapıda ödeme gibi klasik seçeneklerin yanına bir başka ödeme sistemini de entegre etmeye hazırlanıyor.

Aylık 30-45 bin arasında sayfa gösterimi yapan Tuniko'nun bu kategorideki büyük oyunculara rakip olma şansı henüz yok. Zira tanıtım ve reklam gibi konulara da fazla eğilmiyor. Ancak Cinçiçekçi'nin hulyanintunasi.blogspot.com adresli blogu ile annelere ulaşması kendine sadık bir müşteri kitlesi yaratması açısından önemli. İki gün sonra düzenlecek olan Mom-z 2012 Konferansı da Cinsçiçekçi'nin doğru yolda olduğunu gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.