Amazon yeni tabletleriyle pazarı hareketlendirmeye devam ediyor

Amazon yeni tabletleriyle pazarı hareketlendirmeye devam ediyor

199 dolara piyasaya sürdüğü Kindle Fire ile tablet bilgisayar pazarını karıştıran Amazon, dört yeni tablet bilgisayarla bahsi daha da yükseltiyor. Kindle Fire, Kindle Fire HD, Paperwhite ve Yeni Kindle adındaki tabletler 69 dolardan başlayan fiyatlarla tüketiciye sunulacak.

Silikon Vadisi'nin yaramaz çocuklarından Jeff Bezos'un bizzat tanıttığı tabletlere, Yeni Kindle ile başlayalım. Bir e-okuyucu olan yeni Kindle'da birkaç tasarım olarak değişikliğin dışında yeni bir özellik bulunmuyor. Yeni Kindle, satış fiyatının 10 dolar daha düşük bir fiyatla 69 dolardan piyasaya sürülecek.

Kindle Paperwhite

Amazon iddialı olduğu konulardan biri olan e-okuyucu segmentinde yeni bir model tanıttı. Paperwhite adındaki yeni model, yeni Kindle'a göre en büyük farkı ışıklandırmalı bir ekrana sahip olması. Bu özellik sayesinde kullanıcılar ışığa gerek duymaksızın, kitap okuyabilecek.

Bunun haricinde Kindle Paperwhite'ın dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri şarjının 8 hafta kadar dayanabilmesi. Öte yandan Paperwhite'ın fiyatı 119 dolar, 3G'li Paperwhite'ın fiyatıysa 179 dolar belirlenmiş durumda.

Yeni Kindle Fire 159 dolar

Gelelim Amazon'un tablet pazarını karıştıran Kindle Fire'a. Geçen hafta üretimden kalkan Kindle Fire, yenilenerek kullanıcıların karşısına çıktı. Eski Kindle Fire gibi yeni Kindle Fire'ın donanımsal özellikleri hemen hemen aynı. 7 inç boyutlarında olan Yeni Kindle Fire'da en büyük değişiklikler, daha çok işin yazılım tarafında yapılmış görünüyor. Parantez içinde işlemcinin hızlandığını söyleyebiliriz.

Yeni Kindle Fire pazardaki rekabeti kızıştırmaya devam edecek gibi görünüyor. Çünkü Amazon, cihazı 159 dolar gibi rakiplerinden oldukça düşük bir fiyatla vitrine koyuyor.

Amazon'un duyurduğu yeni cihazlardan biri Kindle Fire HD oldu. İki farklı ekran boyutuyla piyasa sürülen Kindle Fire HD'lerin, Amazon'un piyasaya sürdüğü donanım olarak en güçlü cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Cihaz, işlemci ve ekran kalitesi bakımında oldukça dikkat çekici özelliklere sahip. Kindle Fire HD'de ayrıca ön kamera, daha güçlü ses sistemi micro USB, micro HDMI ve 4G gibi özellikler bulunuyor. Cihazın fiyatıysa rakiplerine göre yine oldukça  düşük. Kindle Fire HD'ler fiyatı 299 dolardan başlıyor.

İşin içinde elinde dijital içerik tutan bir şirket olunca cihazlarda da farklı uygulamaları ve ürünleri görmek mümkün oluyor. Jeff Bezos, tanıtımda Xray adında yeni bir özelliği de duyurdu. Kullanıcılar Kindle tabletlerinden film veya dizi izlerken durdurma butonuna bastıktan sonra durdurulan sahnedeki oyuncuların bilgileri ekrana geliyor. Kullanıcılar açısından ilginç bir özellik olduğunu düşünüyoruz.

Rekabet bir çıta daha yükseldi

Amazon tüm agresif tavrıyla tablet pazarındaki rekabeti kızıştırmaya devam ediyor. Eski Kindle Fire'ın donanım olarak üst seviye olduğu söylenemez ama fiyatının ucuz olması bile pazardaki rekabet ortamını değiştirmeye yetti. Amazon'un yeni tanıttığı tablet bilgisayarlarsa hem donanım hem de fiyat olarak pazardaki rekabeti bir çıta daha yükseltecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.