Hootsuite Seesmic’i satın aldı

Sosyal medya takibi giderek daha önemli bir konu haline gelirken bu pazarda da sürekli bir hareketlilik yaşanıyor. Pek çok büyük markanın ihtiyaç duyduğu sosyal medya takip ve yönetim araçları arasındaki rekabetten sadece bu alandaki büyük oyuncular değil, daha küçük oyuncular da fayda sağlayabiliyorlar.

2007 yılında faaliyetlerine başlayan Seesmic, bu alandaki en büyük olmasa da, popüler araçlardan biri. Bugüne kadar 16 milyon dolar yatırım almış olan Seesmic’in ilgi çekici özelliklerinden biri de, LeWeb konferansını da düzenleyen Fransız Loic Le Meur’ün girişimi olması.

Bugün Le Meur için güzel bir gün çünkü Hootsuite bir basın açıklaması ile, Seesmic’i satın aldığını resmen doğruladı.

Hatrlayacağınız gibi Hootsuite bundan kısa bir süre önce Twitter ile özel bir iş birliği yapmış ve kendi üzerinden toplam 3 milyon dolar değerinde Twitter reklam kuponu dağıtmaya başlamıştı. Hootsuite aynı zamanda büyük markalar tarafından en çok tercih edilen Twitter araçlarından da biri.

Satın alma ilgili rakamlar henüz açıklanmadı ama Seesmic’in çok yüksek bir bedelle el değiştirmediğini tahmin ediyoruz.  Yakın zamanda ekibini yaklaşık yarı yarıya küçültmüş olan Seesmic’in bu hamlenin ardından pazarlık için elinin çok güçlü olduğunu söylemek zor.

Seesmic’in bir türlü arzu ettiği seviyeye ulaşamamış olmasına karşın 2008 yılında kurulmuş olan Hootsuite’in 5 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.