Nokia Windows Phone 8'li telefonlarını tanıttı

Nokia Windows Phone 8'li telefonlarını tanıttı

Geçen sene aldığı kararla Microsoft'un işletim sistemi Windows Phone kullanmaya karar veren Nokia, yeni Windows Phone 8'li akıllı telefonlarını duyurmaya devam ediyor. Nokia düzenlediği etkinlikte iki yeni akıllı telefonunu birden duyurdu.

Windows Phone 8 işletim sistemine sahip olan Lumia 920 ve Lumia 820 adındaki Nokia'nın yeni silahları, Nokia CEO'su Stephan Elop tarafından tanıtıldı. Her iki cihazın da işlemci, ekran kalitesi ve kamera özellikleriyle dikkat çektiğini söylemek mümkün. Ancak iki akıllı telefon arasından sıyrılıp dikkat çeken bir Nokia ürünü daha oldu.

Yıllardan beri üzerinde konuşulan kablosuz şarj ünitesi yeni Nokia Lumia akıllı telefonlarla resmen satışa çıkmış oluyor.

Nokia'nın New York'ta düzenlediği etkinlikte tanıttığı yeni telefonların teknik ve dikkat çeken özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Nokia Lumia 920

Etkinlikte tanıtılan ilk Nokia modeli üst seviye akıllı telefonlarından biri olan Lumia 920 oldu. Nokia Lumia 920'deki teknik özelliklerin başında 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, 8 Megapiksellik kamera, 4.5 inçlik dokunmatik ekran, Full HD video kayıt özelliği bulunuyor. Öte yandan Lumia 920'nin NFC teknolojisine sahip olduğunu da belirtelim.

Fatboy Şarj Minderi

Teknoloji meraklılarının dikkatini çekeceğini düşündüğümüz yeniliklerden biri ise kablosuz şarj ünitesi. Daha önce bu alanda birçok deneme yapıldı. Ancak bu ürünlerin sağlıklı bir şekilde son kullanıcıya ulaştığı söylenemez. Kablosuz şarj ünitesi şimdilik yeni seri Lumia akıllı telefonlarla birlikte kullanılabilecek.

Nokia, kablosuz şarj ünitesinin yayınlaşması için dış mekanlarla anlaşmak üzere şimdiden harekete geçmiş durumda. Fatboy Şarj Minderleri şu anda Londra Heathrow Havaalanı Clubhouse Lounge salonları ve Coffee Bean & Tea Leaf mağazalarındaki masalarda yerini almış.

Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820 için 920'nin küçük kardeşi diyebiliriz. Çünkü her iki cihazın özellikleri hemen hemen birbiriyle aynı. Nokia Lumia 920 4.5 inçlik ekrana sahipken, Lumia 820 4.3 inçlik ekran boyutuna sahip. Bunun dışında cihazda 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, 8 Megapiksellik kamera Full HD video kayıt gibi özellikler mevcut. Öte yandan Micro SD hafıza kartı yerleştirebilecek bir alan bulunduğunu da belirtelim.

Yeni Lumia serisi 2012 yılı içerisinde Türkiye'de

Düzenlenen toplantıda tanıtılan cihazların fiyat ve piyasaya çıkış tarihiyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak Nokia Türkiye Ülke Müdürü Çiçek Uyansoy İcan'ın yaptığı açıklamaya göre yeni ürünlerin, 2012 yılı içerisinde Türkiye pazarına sunulması planlanıyor.

Öte yandan yeni cihazların sahip olduğun işletim sistemi Windows Phone 8, akıllı telefonlar; Windows 8 tabanlı PCler, tabletler veya Xbox ile içerikleri senkronize edebilme özelliğine sahip olacak. Bu yüzden yeni Lumia'lar, Nokia kadar Microsoft için de önemli bir yere sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.