Rus ordusu iPad yerine Androidli RoMOS tableti tercih ediyor

Rus ordusu iPad yerine Androidli RoMOS tableti tercih ediyor

Tablet bilgisayarların kullanılmadığı sektör, iş alanı ve kurum kalmadı. Sağlıktan eğitime birçok alanı ve sektörü buna örnek gösterebiliriz. Tablet bilgisayar kullanan kurumlar arasına yavaş yavaş savunma sanayisi de giriyor. Ülkeler ordularına tablet bilgisayarlarla donatıyor.

ABD ordusu askeri pilotlar başta olmak üzere iPad dağıtma uygulamasına geçen sene başlamıştı. Geçtiğimiz 50 yıl boyunca ABD ile soğuk savaş içerisindeki Rusya da askerlerine RoMOS adındaki tablet bilgisayar dağıtmaya başlıyor.

Itar-Tass ajansının geçtiği habere göre Rusya ordusu kendi tablet bilgisayarını üretmek için çalışmaları hızlandırdı. Ancak haberde dikkat çeken noktaysa Rusya ordusunun tercih edeceği işletim sistemi. ABD ordusunun bazı bölümlerinde iPad'ler ile iOS işletim sistemleri kullanılıyordu. Ancak Rusya Savunma Bakanlığı'nın Google'ın Android işletim sistemini tercih etmesi bekleniyor.

Bakanlık, Android işletim sisteminin kullanıcı verileri toplamasından dolayı endişeli olduğu da söylenenler arasında. Rusya ordusunun Android işletim sistemini tercih etmesi durumda, Google'ın cihazlardan veri toplamasına izin verilmeyecek.

Rus yapımı tablet bilgisayar, özellikleriyle ordunun ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanacak. Şu anda paylaşılan bilgilere göre darbelere dayanıklı ve su geçirmez olacak. Öte yandan Rus yapımı tablet bilgisayarın son kullanıcılar için de bir sürümü üretilecek ve yıl sonunda hem raflardaki hem de ordu içindeki yerini alacak. Tablet bilgisayarın satış fiyatıysa 465 dolar olacak.

Rusya, ABD ordusundan farklı olarak Android işletim sistemini tercih etse de, sonuçta bir ABD'li bir şirketin ürününü kullanacak. Bu örnekten de görüldüğü üzere, konu yazılım olunca ne sıcak ne de soğuk savaş kalıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.