Twitter kurucularının yeni girişimi Lift ortaya çıktı

Twitter kurucularının yeni girişimi Lift ortaya çıktı

Twitter kurucularından Biz Stone ve Evan Williams'ın yeni projesi olarak paylaştığımız Lift nihayet yüzünü gösterdi. App Store'da bir iPhone uygulaması olarak karşımıza çıkan Lift, alışkanlıklarınızı düzenli bir hale getirmenize yardımcı oluyor.

Williams ve Stone’ın yeniden bir araya geldikleri Obivous adlı firma altında hayata geçirilen proje 'insanların potansiyelini ortaya çıkaracağını' iddia ediyordu ve gerçekten bu amaca hizmet ettiğini söyleyebiliriz. Zira uygulamayı düzenli olarak kullandığınızda bir kenara bıraktığınız olumlu alışkanlıklarınıza geri dönmeniz ve potansiyelinizi biraz daha yükseklere çıkarmanız işten bile değil.

Küçük ve büyük hedefler bir arada

Uygulamada su içmek ve kitap okumak gibi en genel gereksinimlerden spor egzersizlerine ve 'gününüz için önceliklerinizi sıralayın' gibi farklı işlere göre bir hedef koyabiliyorsunuz. Bunları günlük olarak eylemlerinizi kaydettiğinizde puanla ödüllendiriyor ve sunduğu analizle durumunuzu takip etme fırsatı veriyor. Hedeflerinizle ilgili notlar alabiliyorsunuz ve takvim üzerinden takip edebiliyorsunuz.

Mobil öncelikli bir hizmet olan Lift'te web tarafında da güncel bilgilerinize ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca Twitter ve Facebook hesabınızı ekleyerek hızlıca arkadaşlarınızın neler yaptığını görebiliyorsunuz.

Genel olarak başarılı, dikeyde zayıf bir uygulama

Lift dikeyde performans takibi sunan uygulamaların detaylarına sahip değil ama önümüzdeki dönemde bu detayların ekleneceğini düşünebiliriz. Hali hazırda işin sosyal tarafının da başarılı şekilde modelleneceğini kurucularına bakarak söylemek mümkün.

Diğer yandan sadece reklam yayınlamak Lift'e yakışacak tarzda bir gelir modeli değil ama Williams ve Stone'un uygulamayı insanların hayatına fazlasıyla dahil edeceği bir hale getirebilir ve bu da farklı işbirliklerinin yolunu açabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.