Birdzy: Kuş serisi oyunlar popülerliğini koruyor

Birdzy: Kuş serisi oyunlar popülerliğini koruyor

Angry Birds ile kuş oyunlarına olan ilgi, hem oyunseverler hem de oyun geliştiricileri tarafında devam ediyor. Türkiye'deki geliştiriciler arasında da popülerliğini koruyan 'kuşlu oyunlar', yerli girişimcilerin küresel anlamda oyun yaratmasını kolaylaştırıyor. Birdzy de son dönemde kuş konseptine ayak uyduran yerli bir oyun girişimi.

Daha önce hukuk ve ekonomi sözlüğü uygulamalarıyla tanınan Özgür Öztürk tarafından geliştiren Birdzy, geçtiğimiz günlerde App Store'daki yerini aldı.

Birdzy'i bir cümleyle anlamak istersek, sade bir oyun hikayesine sahip olan kuş öldürme oyunu diyebiliriz. Oyuna başlayan kullanıcıların amacı dallara konan kuşları öldürmek. Bu cümleden oyunun kolay olabileceğini düşünebilirsiniz. Ancak ilerleyen bölümlerde dallara öldürülmemesi gereken kuşlarda konuyor ve kullanıcıların reflekslerini sınıyor.

Birdzy serisi yolda

Birdzy'nin belli bir indirilme sayısını yakalaması oyunu bir seri yapacak. Hatta serinin diğer oyunları da geliştirici ekip tarafından tamamlanmış durumda. Bridzy'nin yapımcısı Özgür Öztürk, oyunun geleceği hakkında şu bilgileri veriyor: "Birdzy'nin henüz yayınlanmamış iki versiyonu daha var. Bu versiyonlarda da oyunseverleri bekleyen çok güzel sürprizler bulunuyor. Bizim için 50 bin indirme sayısı ilk hedef aslında. 50 binli rakamlara ulaştığımızda hem yeni versiyonlar yayınlanacak hem de oyun içerisinde farklı bölümler arasında kullanıcı geçiş yapabilecek."

Birdzy'yi kısa bir zaman diliminde oyun oynamak isteyenlerin kullanıcıların sevebileceğiniz düşünüyoruz. Oyunun sade bir tasarıma sahip olması oynanabilirliğine olumlu olarak yansıyor. Oyunun çok bölümden oluşan ve dikkat isteyen diğer oyunlardan farklı olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden Birdzy'nin, belli bir indirme sayısına ulaşabileceğini söyleyebiliriz. Şu anda sadece iPhone'lar için yayında olan oyun, 0.99 dolardan satılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.