Windows Azure mobil uygulamaları Microsoft bulutuna taşıyacak

Windows Azure mobil uygulamaları Microsoft bulutuna taşıyacak

Microsoft'un bulut platformu ve servislerini ifade eden Windows Azure mobil sahaya iniyor. Geliştiriciler için önsunumu yapılan Windows Azure mobil servisleri şimdilik Windows 8 uygulamalarını gelecek sürümde de mobil platformlar için hizmet verecek.

Windows 8 ile yeni bir döneme geçen Microsoft'un 'Windows Azure Mobile Services' olarak duyurduğu hizmetler şimdilik talep eden Windows Azure kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Sunulan test sürümü bu haliyle Windows 8 uygulamalarını buluta taşınmasını sağlayacak.

Windows 8'in dokunmatik arayüzle tabletlerde de temsil edildiğini düşünürsek Windows 8'de tablet uygulamaları Windows Azure ile desteklenebilecek. Gelecek sürümde ise direkt olarka mobil uygulamalar ön plana alınacak. Windows Phone'un yanında iOS ve Android de desteklenen platformlara dahil edilecek.

Microsoft bu yenilikle mobil uygulama geliştiricilerine daha iyi bir geliştirme ve uygulama dağıtım süreci vaadediyor. 10 uygulamaya kadar da ücretsiz hizmet almanıza izin veriyor.

Haziran ayında Türkiye'de hizmete açılan Windows Azure'a henüz tanımadıysanız 90 günlük ücretsiz deneme hesabını açarak işe başlayabilirsiniz. Windows Azure hakkındaki şu 10 maddeye de göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.