Flipboard hızla büyümeye devam ediyor [İnfografik]

Flipboard hızla büyümeye devam ediyor [İnfografik]

Sizlere daha önce Flipboard'dan bahsetmiştik. Kendini sosyal dergi olarak tanımlayan uygulama, iPad'ini arkadaşlarına tanıtan kullanıcıların oyunlardan sonra ilk gösterdikleri uygulamalardan biri konumunda.

Flipboard ile ister kendi ilgi alanlarınızı ve takip etmek istediğiniz kaynakları belirleyerek haber okuyabilir, isterseniz de Flipboard'un seçimlerine göz atabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz sosyal ağlarınızı entegre edip; Facebook, Twitter, Tumblr ve LinkedIn gibi hesaplarınızdaki akışı Flipboard üzerinden takip edebilirsiniz. Uzun zamandır iPad ve iPhone uygulamaları bulunan servis, geçtiğimiz Haziran Ayı'nda da resmi Android uygulaması yayımladı.

Bir gün önce açıklanan rakamlara göre kullanıcı sayısı 20 milyona ulaşan Flipboard, istatistiklere göre her bir saniyede yeni bir üye kazanıyor. Flipboard'un 2011'in sonlarında 5 milyon kullanıcısı olduğunu düşünecek olursak, neredeyse 3 çeyrek içerisinde böylesine büyük bir aşama kaydetmesi oldukça önemli. Kuşkusuz bu büyüme eğrisinde yeni çıkan Android uygulamasının da payı büyük. Diğer istatistikleri merak edenlerin yazının sonunda yer vereceğimiz infografiğe göz gezdirmelerini tavsiye ediyorum.

Flipboard'dan bu kadar bahsetmişken sizleri Prismatic ile tanıştırmak istiyorum. Oldukça yeni bir startup olan Prismatic, sosyal ağlarınızı entegre ettiğinizde size ilgi alanlarınıza göre içerik sunuyor. Şu an için web arayüzü ve iPhone uygulaması bulunan servisin arkasındaki altyapı ve AR-GE oldukça dikkat çekici.

Haber okumanın mobilin yükselişiyle de birlikte yeni bir boyut kazandığı kesin. Flipboard, Zite, Pulse, News 360 gibi oyuncuların bulunduğu pazara Prismatic gibi yeni ama dikkat çekici oyuncular da katılıyor. Bu uygulamaların popülaritelerini her geçen gün arttıracağına şüphe yok. Bakalım çok büyük yayıncılarla özel anlaşmalar imzalayan, üye sayıları 10 milyonlarla ifade edilen bu uygulamalar için gelecek bize ne getirecek?

Ve son olarak Flipboard infografiği ile sizlere baş başa bırakıyoruz.

Flipboard-infographic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.