ShareBugg: Marka ve tüketici kazancına odaklı paylaşım uygulaması

ShareBugg: Marka ve tüketici kazancına odaklı paylaşım uygulaması

Kullanıcılar gittikleri yerlerden, denedikleri kıyafetlere kadar gerçek hayatta gerçekleştirdiği birçok aktiviteyi sosyal ağlara taşıyor, paylaşıyor. Kullanıcı deneyimini arttırmak isteyen girişimciler de marka odaklı sosyal ağ paylaşımlarına farklı bir boyut katmak için iş modelleri ve uygulamalar geliştiriyor.

Paylaşım Teknolojileri tarafından geliştirilen ShareBugg adlı uygulama, tam da bahsettiğimiz noktadaki iş modeliyle akıllı cihaz kullanıcılarının marka odaklı sosyal ağ paylaşımlarına yeni bir yeni bir soluk getiriyor.

ShareBugg, kişilerin yaptığı alışverişten yediği yemeklere, gezdiği müzelerden gittiği tatillere kadar Facebook üzerinden arkadaşlarıyla deneyimlerini paylaşarak, indirimler ve hediyeler kazandıran bir mobil uygulama.

3 adımda işlem tamamlanıyor

Söz konusu mobil cihazlar olunca uygulamanın kullanımı sade bir şekilde sunulmuş. kullanıcıların paylaşımları üç adımda gerçekleşiyor. Fotoğraf veya barkodla ürünleri otomatik olarak tanıyan ShareBugg, kullanıcıların izniyle Facebook sayfasında ürünün paylaşımını gerçekleştiriyor. Bu işlemden sonra ShareBugg'a gelen mobil kod ile kullanıcılar, özel indirim ayrıcalıklardan anında yararlanabiliyor.

  

ShareBugg şu anda 6 markayla anlaşmış durumda. Bu markaları sayacak olursak, Blogger's, Bebe, Damat Tween, Mavi, Olivia's Pizzeria ve Sephora. Şirket yetkililerinden aldığımız bilgilere göre 2012 yılı sonu itibariyle bu ShareBıgg'taki marka sayısı 25'e ulaşmış olacak. Bu markaların 15 tanesiyle anlaşmanın tamamlanmış olduğunu ve 17 Eylül’den bu markaların ShareBugg üzerinde yer alacağını da paylaşalım.

1.000 kullanıcıya ulaştı

Gelelim ShareBugg'ın gelir modeline. Hem tüketicilerin hem de markaların kazancına odaklanan ShareBugg'ın gelir modeli komisyon üzerine kurulu. Markalarla anlaşma çerçevesinde belirlenen komisyon oranları satılacak olan ürünün çeşidi ve ödeme süresine göre, yani yapılan anlaşmanın detaylarına göre değişkenlik gösteriyor.

Yaklaşık iki haftadan beri App Store'da yer alan ShareBugg, 1.000 kişiye ulaşmış durumda. Kullanıcıların paylaşım rakamlarınınsa 100 bine ulaştığını görüyoruz. Şirketin hedefiyse yıl sonu itibariyle 250 bin kullanıcı. Öte yandan Eylül ayında ShareBugg'ın Android versiyonunda yayınlanacağını paylaşalım.

Yapılan indirim ve kampanyalarla kullanıcı alışverişlerini anında etkileyecek olan ShareBugg, gelecekte bulunduracağı markalara bağlı olarak hızla büyüyebileceği ön görülebilir. Bunu 6 markayla iki hafta gibi kısa bir sürede yakaladığı kullanıcı sayısından da görmek mümkün. Şu anda sadece iPhone'lar için yayında olan ShareBugg'ı ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.