Yemek Sepeti’nin global rakibi 50M dolar yatırım aldı

Yemek Sepeti’nin global rakibi 50M dolar yatırım aldı

Online yemek siparişi pazarı hızla büyümeye devam ederken, bu alanda faaliyet gösteren büyük firmalar arasındaki rekabet giderek kızışıyor. Avrupa’da faaliyet gösteren büyük oyunculardan biri olan Delivery Hero son aldığı yatırım ile bu rekabetteki konumunu daha da güçlendirdi.

Kite Ventures’ın liderliğinde gerçekleşen yeni turda tam 50 milyon dolar yatırım almayı başaran Delivery Hero şu anda 11 farklı ülkede online yemek sipariş konusunda hizmet veriyor. Delivery Hero’nun en önemli rakiplerinden biri olan Just-Eat ise Nisan ayında 64 milyon dolar yatırım almıştı.

Bu sırada Türkiye’de en önemli internet girişimlerinden olan Yemek Sepeti de global rekabette yer alacağının sinyallerini veriyor.

Aldığı bu son yatırım ile toplam yatırımını 100 milyon dolar seviyesine çekmeyi başarmış Almanya kökenli Delivery Hero, bu kaynak ile büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. Global pazarda daha güçlü hale gelmeyi amaçlayan Delivery Hero’nun henüz faaliyet göstermediği ülkelere satın almalar ile girmesi bekleniyor.

Bu sırada aldığı toplam yatırım 130 milyon dolar civarında olan İngiltere kökenli Just-Eat 13 farklı ülkede faaliyet gösteriyor ve bu alanda lider olduğunu iddia ediyor.

Online yemek siparişi konusunda ki rekabetten bahsederken Yemek Sepeti’ne de ayrı bir bölüm açmak gerekiyor. Şu anda Türkiye ve KKTC’nin yanı sıra Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyetlerini sürdüren Yemek Sepeti’nin kurucularından Nevzat Aydın daha önce verdiği bir röportajda 2012’de 4 yeni ülkeye daha açılmayı, 2015’te ise 14 farklı ülkede faaliyet gösteriyor olmayı hedeflediklerini söylemişti.

Nevzat Aydın bugün gönderdiği bir tweet ile küresel çapta artan rekabette Yemek Sepeti’nin de var olacağının sinyallerini vermiş oldu. Sanıyorum çok yakın zamanda Yemek Sepeti ile ilgili önemli gelişmeleri duyuyor olacağız…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.