Facebook'un ikinci kampüsü yolda [Galeri]

Bir sene içinde hem finansal hem de kullanıcı bazında hızla büyüyen Facebook, elindeki istihdamı da arttırmaya başlıyor. Yeni bir kampüs için çalışmalara başlayan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ve ekibi, şirketin hedefleri doğrultusunda şirketin istihdamını arttırmayı planlıyor.

Bloomberg'ün haberine göre Facebook'un yeni kampüsü için tasarlanan binanın maketi tamamlandı. Frank Gehry tarafından tasarlanan Facebook Batı Kampüsü, şu anda Facebook'un kullandığı doğu kampüsünün karşısına inşa edilmesi planlanıyor.

2 bin 800 kişi çalışabilecek

Facebook'un şu anda kullandığı doğu kampüsünde, 6 bin 600 kişinin çalışması mümkün. Ancak söz konusu kampüste şu anda yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Yani Facebook, 4 binden fazla yeni çalışanı doğu kampüsünde istihdam edebilir. Yeni kurulacak batı kampüsünün ise 2 bin 800 istihdam kapasitesine sahip olması planlanıyor.

Toplamda 10 dönüm arsa üzerine kurulacak olan yeni kampüsün, 2015 yılında tamamlanması bekleniyor. Projenin maliyeti hakkında şu ana kadar hiçbir rakam paylaşılmış değil.

Facebook'un 2015'te bitirmeyi planladığı batı kampüsünde olması planlanan özelliklerden bahsedelim. Doğu kampüsü gibi 'açık ofis' formatında planlanan batı kampüste, Zuckerberg yüz yüze etkileşimin üst seviyede olmasını özellikle istiyor. Oyun konsolları, grafiti desenli duvarlar, barbekü terası, sushi restoranı, RipStik kaykaylarına uygun bir zemin ve rampalar gibi birçok ayrıntının planı şu anda belirlenmiş durumda.

Büyük bir hackathon salonu olacak

Çalışanlarını düzenlenen hackathonlar ile almasıyla tanınan Zuckerberg, yeni kampüste bu geleneği taşımaya devam ediyor. Mark Zuckerberg, batı kampüsü için mimardan ilk istediği özelliklerin başında büyük bir hackathon salonu olduğu söyleniyor.

Facebook gelecekteki büyümeyi göz önünde bulundurarak, 2015'e kadar istihdam planlamalarını ve dolayısıyla finansal hedeflerini tamamlamışa benziyor. Facebook'un 2015'te tamamlanması planlanan yeni kampüsle beraber 8 binden fazla çalışana sahip olacağını söyleyebiliriz. Bu demek oluyor ki, Facebook istihdam olarak bugüne oranla 4 kattan fazla büyümeyi planlıyor.

Facebook'un 2015 bitmesi planlanan batı kampüsünün maket görüntülerini paylaşmak istiyoruz.

*Görsel kaynak: Business Insider

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.