Dropbox artık çift aşamalı güvenlik seçeneği sunuyor

Dropbox artık çift aşamalı güvenlik seçeneği sunuyor

Temmuz’un son gününde Dropbox bir güvenlik sorunu ile sarsılmıştı. Bazı kullanıcıların şifrelerinin çalındığını duyurmak zorunda kalan popüler paylaşım servisi, aynı gün güvenlik konusunda daha gelişmiş seçenekler sunacağını da duyurmuştu. İşte Dropbox’ın o günden haberini verdiği çift aşamalı güvenlik servisi aradan 1 ay bile geçmeden beta olarak kullanıma açıldı.

Özellikle Dropbox’ta kullandığınız diğer servislerin şifreleri gibi hassas veriler depolama alışkanlığınız varsa mutlaka denemenizi önereceğimiz bu yeni sistem ile Dropbox var olan şifrenizin yanı sıra 6 rakamdan oluşan ikinci bir şifre daha kullanmanızı sağlıyor. İkinci şifre SMS veya özel tek seferlik şifre üretici bir uygulama sayesinde kullanılabiliyor.

İşte Dropbox’ın yeni özelliği ve kullanmaya başlamak için yapmanız gerekenler…

Her şeyden önce Dropbox’ın yeni güvenlik sisteminin sadece en son beta sürümü tarafından desteklendiğinin altını çizmek gerekiyor. Bu yüzden eğer Dropbox’ta çift aşamalı güvenlik istiyorsanız şu adresten 1.5.12 sürümünü indirmeniz gerekiyor.

Bu sistemi kullanmaya başlamak için Dropbox’ın web arabiriminden aktive edebilirsiniz. Web üzerinden servise giriş yapıp şu sayfada bulunan “Security” sekmesine geçin. Sayfanın sol alt bölümünde yer alan “Account sign in” kutusu içerisinde yer alan “Two-step verification”’ın yanında “Disabled (change)” ibaresini görüyor olmalısınız, “change”e tıklayın.

Karşınıza gelen yeni ekranda devam etmek için önce şifrenizi girmeniz gerekecek. Ardından ise çift aşamalı güvenlik sistemini ne şekilde kullanmak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. İkinci güvenlik aşaması olarak kullanacağınız tek kullanımlık şifrenizi ne şekilde elde edeceğinizi bu ekranda belirleyeceksiniz. Soldaki seçenek SMS, sağdaki ise bu iş için hazırlamış bir uygulamayı yardımı ile tek kullanımlık şifreyi elde etmenizi sağlıyor. Eğer uygulama kullanacaksanız şu adreste yer alan size uygun olanı seçmelisiniz.

Dropbox’ın eklediği bu yeni güvenlik katmanının şu anda beta sürümde olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Kısa süre sonra tüm kullanıcılara açılacak olan yeni özelliği yukarıdaki adımlarla şimdiden kullanmaya başlayabilirsiniz. Fakat bunun sadece güvenliği bir kademe daha artırdığını ve dijital ortamlarda yüzde 100 güvenliğin mümkün olmadığının da bir kez daha altını çizelim.

Her zaman olduğu gibi bu durumda da güvenliği asıl sağlayan kullanıcıların kendisi. Sağlam şifreler seçmenin, şifreleri paylaşmamanın ve genel olarak şifre güvenliği konusunda hassas davranmanın eklenen tüm bu ek güvenlik özelliklerden çok daha önemli olduğunu unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.