About.com IAC tarafından 300 milyon dolara satın alındı

About.com IAC tarafından 300 milyon dolara satın alındı

Dönem dönem hepiniz internet üzerinde birşeyler aramış ve kendinizi About.com'da bulmuşsunuzudur. İşte o About.com 2005 yılında New York Times tarafından 410 milyon dolara satın alınmıştı. Bugün ise medya grubu IAC'nin sahibi olduğu Ask.com tarafından 300 milyon dolara New York Times'dan satın alındı.

Sahip olduğu şirketler grubunda Match.com, Ask.com, Vimeo.com, Excite gibi önemli internet varlıklarını barındıran IAC'nin 300 milyon dolarlık olası satın alma haberi bir süredir konuşuluyordu ve bugün sabaha karşı hem New York Times hem de IAC'nin resmi açıklamalarıyla doğrulandı.

Yapılan anlaşmanın 300 milyon dolar olduğu ve tamamının nakit olarak ödeneceği açıklamalarda özellikle belirtildi. Önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek olan ödeme sonrasında yılların About.com'u artık yeni evinde, Ask.com çatısı altında hayatını devam ettirecek.

Her ne kadar satın alma sürecine kadar About.com'u Answers.com'un da satın almak için görüşmeleri sürdürdüğü hatta 270 milyon dolarlık bir teklifle sona yaklaşıldığı konuşulmuş olsa da, gelinen noktada IAC verdiği cazip teklifle istediğini aldı diyebiliriz.

Alexa verilerine göre Amerika'nın en çok ziyaret edilen 37. sitesi, dünya çapında ise 80. sırada yer alan About.com IAC için tamamen stratejik bir satın alma olarak değerlendiriliyor. Zaten şirket de yaptığı açıklamada sahip olduğu uzmanlık ve şirketleri göz önüne alarak stratejik ve sinerji yaratmaya odaklı bir alım gerçekleştirdiğinin altını çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.