YouTube'da yeni bir mobil reklam modeli devreye alınıyor

YouTube'da yeni bir mobil reklam modeli devreye alınıyor

Apple'ın iOS 6'da kurulu gelen uygulamalar arasından Youtube'u kaldıracağını paylaşmıştık. Bu kararın Apple için ne kadar faydalı olacağı tartışılır. Youtube için ise yeni bir mobil reklam silahını oynama vakti geldi...

Geçtiğimiz yıllarda çeşitli mobil reklam seçenekleriyle Youtube'dan gelir elde eden Google, bu kez  Trueview reklam modelini devreye alıyor. Youtube için yeni olan bu reklam modeli, videoların içine uygulanıyor ve ilk 5 saniye sonunda reklamı izlememe seçeneği sunuluyor.

Bu yeniliğin reklamverenler için önemli bir adım olduğunu ve sadece izlenen reklamlar için ücret kesildiğini aktaran Google,bazı memnuniyet örnekleri paylaşmaktan da geri kalmıyor. Kullanıcılara (5 saniye içinde de olsa) seçme hakkı sunduğu için kullanıcı-marka buluşmasındaki arabulucu rolünün altını çiziyor.

Bu yeni özellik webde izlenen bir Youtube videosundaki Trueview temelli reklam kampanyasını mobile de taşımış oluyor. Böylece platforma göre farklı reklam modeliyle çalışma gereği ortadan kalkıyor.

Gelecek çeyreklerde Google'ın bu yenilikten kendi için pay çıkarması kadar mobil ve video reklam alanında da önemli veriler ortaya çıkacak. Hatırlatmak gerekirse comScore'a göre, ABD'de en fazla online video reklamı verilen platform olarak YouTube öne çıkmıştı. Haziran ayı boyunca Youtube'da yayınlanan reklam sayısı 1.4 milyarı buluyordu.

Bakalım Apple mobil video konusunda nasıl bir adım atacak ve Google ile arasında süregelen rekabete yeni bir boyut kazandıracak mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.