Facebook mesajları e-postaya bir adım daha yaklaşıyor

Facebook mesajları e-postaya bir adım daha yaklaşıyor

Facebook mesajlaşma sistemine büyük önem veriyor. Daha öncesinde sosyal ağın “e-posta servisi” olarak duyurduğu, sonrasında ise eklediği mobil uygulamalar ile daha da kapsamlı hale getirdiği serviste yeni bir güncelleme gerçekleşti. Bu son geliştirme ile Facebook’un mesaj sistemi de e-posta yapısına bir adım daha yaklaşmış oldu.

Şu an için alt yapısından çok büyük bir değişiklik gerçekleşmemiş olsa da, görünüş ve kullanım açısından geleneksel e-posta yapısını andıran bir hale gelen Facebook mesaj sistemi bundan sonra çift panel ile kullanılacak. Facebook bu sayede mesaj sisteminin daha kullanışlı, hem de daha hızlı olmasını hedefliyor.

Yeni yapı kademeli olarak dünyanın pek çok yerinde kullanılmaya başlandı. Bu yazı hazırlandığı sırada henüz Türkiye’de kullanıcıların büyük kısmının geçmemiş olduğu yeni yapı ile birlikte karşımıza gelecek olan sol bölümde yer alan panel geleneksel e-posta sistemlerinin gelen kutusu gibi çalışıyor.

Eskilerin yanı sıra okunmamış mesajları görebileceğiniz bu sol panelde bir mesajın üzerine tıkladığınızda sağ bölümde mesajın içeriğini ve o kişi ya da grupla daha önceki yazışmalarınızı bir arada görebileceksiniz.

Facebook mesajlarına ayrıca farklı web tabanlı e-posta servislerinde uzun zamandır olduğu gibi klavye kısa yolları da ekleniyor. Bu kısa yolları mesaj eksranındayken Alt + Q veya Mac bilgisayarlarda Cntrl + Q tuşlarına basarak görebilirsiniz.

Facebook mühendislerinden Adam Wolf’un uzun bir blog yazısı ile tanıttığı Mercuriy projesinin bir parçası olan bu yeniliği aslında temel olarak Facebook’un mesaj konusuna yaklaşımında görmeye başlayacağımız büyük değişimin bir parçası olarak değerlendirmek de mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.