Pirate Summit: Korsan girişimcilerin Avrupa çıkarması

Pirate Summit: Korsan girişimcilerin Avrupa çıkarması

Girişimcilik sizin için de açık denizde büyük kazançlar için dev dalgalarla boğuşmayı çağrıştırıyorsa yalnız değilsiniz. The European Pirate Summit yani Avrupa Korsan Zirvesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşecek. Zirveye Avrupa’nın pek çok farklı ülkesinden korsan girişimciler katılacak ve hem bu sıra dışı etkinlikte kendileri gibi sıra dışı girişimcilerle tanışacak, hem de onlarla aynı dili konuşabilen yatırımcılarla bir araya gelme imkanı bulacaklar.

Etkinliğin korsan teması katılan girişimcilerin geleneksel standartları zorlamayı tercih eden, gerçek anlamda yenilikçi ve maceracı ruhlu olmasından kaynaklanıyor. Tüm katılımcıların bu ortak özellikleri paylaştığından emin olmak için organizasyon, tüm başvuruları inceliyor ve sadece “yeterince korsan ruhlu” bulunanlar davet ediliyor.

Bu yıl yaklaşık 500 kişi “ARRR on Europe” sloganı altında toplanacak ve oldukça ilginç konuşmacıları son derece ilginç bir atmosferde dinleme imkanı bulacaklar. Eğer bu etkinliğe katılmayı düşünüyorsanız elinizi çabuk tutmanızda fayda olabilir. Sunum yapacak olan girişimciler için son başvuru tarihi 22 Ağustos. Katılımcılar ise son başvuru 9 Eylül olarak belirlenmiş fakat 1 Eylül’e kadar erken kayıt indirimi bulunduğunu da belirtelim. 10 – 11 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek zirveye başvuruları şu adresten gerçekleştirebilirsiniz.

Organizasyonu düzenleyen ekipten Waldemar Hein’dan aldığımız bilgiye göre 2011’de gerçekleşen etkinliğe Türkiye’den katılım olmamış ama bu yıl daha da genişletilmiş olan zirveye Türkiye’den de korsanların ilgi göstereceğini umduklarını söylüyor.

Bu sıra dışı girişimcilik zirvesinin ünlü Korsan Parti’si ile bir bağlantısı olmadığını da, bir karışıklığa neden olmamak adına belirtmekte fayda var.

Avrupa Korsan Zirvesi’nin tam olarak ne tarz bir etkinlik olduğunu yazı ile anlatmak biraz güç. O yüzden geçtiğimiz yılın etkinliğine dair bu sayfadaki video sanıyorum durumu daha net kavramanıza faydalı olacak :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.