Mynet tüm oyunlarıyla her ay 12 milyon kişiye ulaşıyor

Mynet tüm oyunlarıyla her ay 12 milyon kişiye ulaşıyor

Geçtiğimiz günlerde yerli sosyal oyun şirketlerinin Facebook'ta nasıl bir performans sergilediğini paylaşmıştık. Yerel pazara dönük oyunlarıyla her ay milyonlarca kişiye ulaşan ancak oyunlarıyla çok içli dışlı olmadığımız Mynet'in bu alandaki performansına yakından bakalım istedik.

Öncelikle 1999'da kurulan en güçlü ayaklarından birinin Mynet Oyun olduğunu paylaşalım. AppStats verilerine göre Mynet'in Facebook'ta günlük yaklaşık 1 milyon kişiye, aylık olarak da 5,7 milyon kişiye (güncel rakam 6.4 milyon) ulaştığını görmüştük. Mynet'ten aldığımız bilgiye göre bu sayıya Mynet Oyun üzerindeki kitleyi de eklediğimizde Mynet'in ulaştığı aylık aktif kullanıcı sayısı 12 milyona ulaşıyor. Bu da sanırım Mynet'i yerel pazarda rakipsiz yapmaya fazlasıyla yetiyor.

Mynet'ten öğrendiğimiz yeni bir bilgi de sosyal oyun portföyünde 40’ın üzerinde oyunun yer aldığı. Bu oyunlar gerek Mynet'in geliştirdiği oyunlar gerekse iş ortaklarıyla portföyüne eklediği Facebook oyunları, MMOG türündeki oyunlardan oluşuyor.

En popüler oyun Okey

Mynet’in Facebook üzerindeki oyun uygulamaları bugüne kadar 20 milyon kez yüklenmiş. Aylık 2 milyon oyuncu Facebook üzerinde Çanak Okey oynuyor ve 101 Okey Facebook üzerinde aylık aktif 1 milyon’un üzerinde oyuncuya ulaşıyor. Mynet Tavla ise 700 bin aylık aktif kullanıcı sayısı ile Facebook üzerinde popüler tavla oyunu.

Mynet pazarda yer aldığı MMOG oyun kategorisinde ise sektörün öncü firmaları çalışıyor. Amerika'dan Snail, Avrupa'dan Big Point, Smeet, Çinli Elex ve Rus Mail.Ru ile gelir paylaşımı modelinde çalışan Mynet'in aktif MMOG oyuncusu 3 milyonu buluyor.

Türkiye'nin en büyük web portalının sosyal oyunlarda yerli oyunculara odaklanmış performansı bu şekilde. Mynet şimdiye kadar daha çok geleneksel masa oyunlarıyla başarı yakaladı ama aldığımız bilgilere göre önümüzdeki günlerde farklı türdeki oyunlarla da karşımıza çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.