Hesaplabakalim.com 200'den fazla araçla hesaplamaya devam ediyor

Hesaplabakalim.com 200'den fazla araçla hesaplamaya devam ediyor

Türkiye internet ekosisteminin bilinen isimlerinden biri olan Özgür Alaz'ın yeni girişimi HesaplaBakalim.com'u ilk olarak Webrazzi Startup’12 Konferansı'nda duyurmuştuk. Pozitif pazarlama modelinde hesaplama aracı olan HesaplaBakalım.com'un yenilendiğini ve hesaplama araçlarını çeşitlendirdiğini paylaşalım.

Promoqube'ün de kurucu ortağı olan Özgür Alaz'dan aldığımız bilgilere göre HesaplaBakalim.com'da şu anda 200'den fazla hesaplama aracı bulunuyor. Hatta sitede bulunan hesaplama araçları hızla arttığını söyleyelim. Çünkü Özgür Alaz, hemen hemen her hafta yeni bir hesaplama aracıyla kullanıcıların karşısına çıktıklarını belirtiyor.

Webrazzi Startup’12 Konferansı'daki Hesaplabakalim.com ile şu andaki Hesaplabakalim.com'u kıyaslarsak, sitenin baştan aşağıya yenilendiğini söyleyebiliriz. O dönemde beta olarak yayınlanan sitede logodan arayüze, hesaplama araçlarından altyapıya kadar köklü bir değişiklik yapılmış durumda.

Değişimin en büyüğü hesaplama araçlarına gelen yeni seçenekler. HesaplaBakalim.com'un ilk sürümünde kategorilerin altına daha az hesaplama seçenekleri vardı. Örnek vermek gerekirse banka kredisi, YGS puanı, kalori miktarı ve emeklilik yaşı gibi hesaplama araçları ön plana çıkıyordu. Kategorilerin hesaplama seçenekleri artmış durumda. Twitter değeri ve Facebook kullanıcı bağlılığı hesaplama araçlarına kadar birçok yenilik bulunuyor.

Girişimciler için hesaplama araçları var

Öte yandan girişimcilerin işine yaracak hesaplama araçları da yeni HesaplaBakalim.com'da yer alıyor. Yatırım getirisi, SEO bütçesi ve Dijital pazarlama bütçesi hesaplama gibi araçlar da mevcut. Bir parantez açmak gerekirse, HesaplaBakalim.com'da yer alan 200'den fazla arama aracı istenilen web sayfasına eklenebiliyor.

Gelelim HesaplaBakalim.com'un iş modeline. Pozitif pazarlama modeline odaklanan HesaplaBakalim.com, 'utility marketing' yani faydalı pazarlamayla kullanıcıların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Özgür Alaz, HesaplaBakalim.com'un iş modelini şu şekilde ifade ediyor: "İnsanları taciz etmek ve bölmek yerine, insanların hayatını kolaylaştıran araçlar sunarak marka mesajlarının yayılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Hesaplabakalim.com projesiyle pazarlama sektöründe yeni bir segment açmayı hedefliyoruz. Kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak olan bu model, müşteri sadakatini sağlayacak nitelikte."

HesaplaBakalim.com iş modelini hayata geçirmek için entegrasyon çalışmalarını tamamlamış durumda. Girişimin kurucusu Özgür Alaz'dan bilgilere göre HesaplaBakalım.com'un  iş ortaklığı için bazı şirketlerle sözleşme aşamasında olduğunu belirtelim.

HesaplaBakalim.com hesaplama araçlarının yanı sıra pazarlama modeliyle Türkiye'de farklı bir girişim olarak dikkat çekiyor. Birçok sektörde yer alan şirketlerin iş modeline açık olan girişimin gelecekte ne kadar başarılı olacağını göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.