Opinsy: Çevrimiçi fikir paylaşım havuzu [50 davetiye]

Opinsy: Çevrimiçi fikir paylaşım havuzu [50 davetiye]

Sosyal ağların öncülük ettiği fikir paylaşımı, toplumsal olaylar ve çeşitli hikayelerle öe çıktıkça bu konuda yeni girişimlerin de yolu açılıyor. Bunlardan biri olan Opinsy.com da fikir/düşünce paylaşımının Youtube’u olmak istiyor.

Opinsy, Ankur Shah’ın kurucusu olduğu Londra merkezli WushiLabs’ın bir ürünü. Bir konudaki görüşünüzü ‘katılıyorum veya katılmıyorum’ şeklinde ortaya koymanızı istiyor. Kararsızlık veya tarafsızlık belirtme şansı tanımıyor. Hemen her konuyu (saçma veya çok ciddi)  gündeme getirebildiği için de kendini fikri boyutta Youtube’un yerine koyuyor.

Kullanıcıların fikir paylaşımında bulunabildiği girişim bir sosyal ağ mantığında işliyor. Diğer kullanıcılarla etkileşim kurmak ve görüşleri Facebook ve Twitter'a taşımak mümkün. Kullanıcılar birbirini takip edebiliyor ama mesajlaşma yok. Sadece konuların altına yorum yapabiliyorsunuz. Tüm görüşleriniz ve yorumlarınıza da profilinizden ulaşılabiliyor.

Ankur Shah, 10’dan fazla kategoride görüş alan Opinsy’nin semantik şekilde modellendiğini, topluluk yönetimi ve iş modeli üzerinde de çeşitli çalışmalar yapıldığını paylaşıyor. Mobil uygulamalarla hedef kitlesini arttırmak siteyen girişim bu sayede Amen'e rakip olabilir ama şu anda web tarafı kapalı test sürecinde ilerliyor.

Test davetiyesini aldığımda Youlike’a benzer bir girişimle karşılaşacağım aklıma gelmemişti ama Opinsy’yi gerçekten Youlike’ı basit bir hali olarak kabul etmek zor olmadı. Girişimin nasıl bir büyüme tutturacağını ve fikir akışını nasıl kontrol edeceğini bilemiyoruz ama ortaya çıkabilecek fikir haritasını merak uyandırıyor.

Opinsy’i sizin de görmeniz için 50 kişilik davetiye aldık. opinsy.com/?kid=CHC8 bağlantısıyla ilk 50 kişi Opinsy’ye kayıt olup görüşlerini paylaşmaya başlayabilir. Fikirlerinizi burada paylaşmayı da ihmal etmezsiniz umarım. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.