Yerli sosyal oyun şirketleri Facebook'ta ne durumda?

Yerli sosyal oyun şirketleri Facebook'ta ne durumda?

Berlin merkezli bir sosyal oyun blogu olan SocialGamesObserver.com, kısa süre önce oyun ve uygulamalar üzerine odaklanmış istatistik sitesi appstats.eu'yu yayına aldı. Biz de bu kaynaktan Türkiye'nin sosyal oyun şirketlerinin ne durumda olduğuna göz atalım istedik.

AppStats.eu'dan aldığımız aşağıdaki verilere göre Türkiye'de doğup sosyal oyun pazarında öne çıkan ilk iki isim Peak Games ve Mynet. Peak Games'in günlük aktif kullanıcı oyuncu sayısı 7 milyonu aşıyor ve aylık aktif oyuncu sayısı 20 milyona yaklaşıyor.

Peak Games'den sonra ciddi bir fark var ki bu Peak Games'in küresel bir oyun şirketi olmasının bir sonucu. Listenin 2. sırasındaki Mynet ise yerel oyunlarıyla günlük olarak yaklaşık 1 milyon kişiye, aylık olarak ise 5,7 milyon kişiye ulaşıyor. 3. sırada ise Cafe Land adında tek bir uygulması bulunan Gamegos yer alıyor.

AppStats.eu, günlük ve aylık aktif kullanıcı sayılarını, gün içinde oyunu ziyaret eden ve büyük ihtimalle oyun için para harcayan kullanıcılar olarak tanımlıyor. Peak Games'i de bu derecelendirme de günlük aktif kullanıcı sıralamasında Facebook'un ilk 5 geliştiricisi arasında gösteriyor. Mynet'in ise yüzde 95 gibi yüksek bir oranla yerli oyunculara hitap ettiğini ve ama kullanıcı tabanının çok değişken olduğunu paylaşıyor.

Townster ile öne çıkan sosyal oyun şirketlerimizden Gamester ise oyunun eskimesiyle birlikte ilk zamanlardaki popüleritesini kaybetmiş görünüyor. Şu anda Townster'ın aylık aktif oyuncu sayısı 100 bin civarında geziniyor. Peak Games genel olarak yükselişini sürdürürken, Mynet dalgalı bir şekilde ilerliyor.

Türkiye'nin sosyal oyun tarafındaki yeni şirketlerinden ArcadeMonk'un detaylı verileri alamasak da günlük 70 bine yakın aktif oyuncuyla ilk 5'te yer alıyor. Yeni oyunu Bubble Pirates ise daha yukarılara çıkabileceğini gösteriyor.

Bu seneki Webrazzi Summit Konferansı'nda sanırım tüm bunları en güncel haliyle masaya yatırmış olacağız. O zamana kadar siz biraz daha Appstats.eu'ya göz atabilirsiniz. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.