Peak Games’in yeni oyunu Kim Bilir App Store’da ilk 10’dan düşmüyor [+Hediye]

Peak Games’in yeni oyunu Kim Bilir App Store’da ilk 10’dan düşmüyor [+Hediye]

Kısa sürede Türkiye’nin en büyük ve dünyanın sayılı sosyal oyun firmalarından olan Peak Games’in yeni oyunu Kim Bilir App Store’a hızlı bir giriş yaptı. iPhone için hazırlanan sosyal bir bilgi yarışması olan Kim Bilir’de kullanıcılar 90 saniyede 15 farklı soruya cevap verirken Facebook arkadaşları ile yarışıyorlar. Joker hakları, görevler ve haftalık ödüllü turnuvalar ise oyunun önemli özellikleri arasında.

Yaklaşık 15 gün önce yayına giren Kim Bilir ilk 5 günde 75 bin, şu anda ise 200 binin üzerinde indirilme rakamına ulaşmış. Benim de ilk günden beri denediğim oyunla ilgili en güncel bilgileri ve Peak Games’in mobil dünyadaki hedeflerini firmanın direktörü Buğra Koç ile konuştuk.

Bu arada Kim Bilir’de bugüne özel bir de hediye olduğunu da belirtmekte fayda var ;)

Kim Bilir ile ilgili olarak ilk dikkatimi çeken nokta oyunu pek çok kez oynamama rağmen soru tekrarı ile karşılaşmamış olmamdı. Buğra Koç bunun için özel bir çaba sarf ettiklerini ve şu anda oyunda 25 binin üzerinde farklı soru bulunduğunu ve her hafta da 1.000 civarı yeni soru eklendiğini söylüyor. Muhtemelen daha uzun süre ve çok sık oynayanlar arada sırada soru tekrarına denk düşebilirler ama on binlerce soru içerisinde bu oldukça düşük bir ihtimal.

Oyunun yayınlanmasının üzerinden yaklaşık 15 gün geçmesinin ardından artık Peak Games kullanıcılara dair verilere de sahip olmaya başladı. Buğra Koç’un Webrazzi ile paylaştığı verilere göre Kim Bilir’in şu anda 130 bin üzerinde haftalık aktif, 35 - 40 bin arasında ise günlük aktif oyuncusu bulunuyor. Henüz ilk ayı doldurmadığı için aylık aktif oyuncusu sayısı netleşmiş değil ama diğer rakamların sektör ortalamalarının üzerinde olduğunu söylemek mümkün.

Kim Bilir’de her gün 2,5 milyon soruya yanıt veriliyor. Oyunu daha önce oynamış olanlar her sorunun çok da kolay olmadığını fark etmişlerdir. Buna rağmen 15 soru üzerinden doğru cevap ortalaması açıkçası benim beklentimin üzerinde. Koç, oyuncuların ortalama olarak her 15 soruda 9,1 doğru soru ortalamasına ulaştıklarını söylüyor.

Kim Bilir yayınlandığı günden beri hiç reklam vermemiş olmasına rağmen App Store’daki en popüler ücretsiz iPhone uygulamaları listesinde ilk 10’da yer alıyor. Buğra Koç bunun sırrının “tecrübe, mobil dünyanın dinamiklerine uygun ve sosyal öğelerle bezenmiş kaliteli bir oyun” olarak açıklıyor.

Sosyal ağlardaki oyunları ile tanıdığımız Peak Games için mobil oyunlar da yeni değil. Daha önce Facebook üzerinden oynanabilen Okey Plus’ı iPhone, iPad ve Android cihazlara da uyarlayan firma, böylece hem masaüstünde, hem de mobilde oyuncuların karşılıklı oyun oynayabilmesini sağlamıştı. Ücretsiz Okey Plus uygulamasının da App Store’da en yüksek cirolu uygulamalar listesinde uzun zamandır ilk 10’da yer aldığını hatırlatalım.

Mobil oyun pazarının sosyal oyun pazarına göre daha bakir olduğunu söylemek mümkün. Buğra Koç Peak Games’in mobil dünyaya dair görüşlerini şöyle özetliyor:

Peak Games olarak gördüğümüz fırsat ya da başka bir ifade  ile boşluk ise, bu ürün ve hizmet kalitesinden henüz mobil dünyanın yoksun olması... Bu noktada geliştireceğimiz Kim Bilir gibi örneklerle gerek sektör standartlarını gerekse kullanıcı beklentileri oldukça yukarı çekebileceğimizi düşünüyorum.

Ve gelelim Peak Games’in bugüne özel hediyesine. Kim Bilir’de normalde 50 altın olan günlük bonus bugüne özel olarak 250 altına yükseltildi. İyi eğlenceler :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.