Delivery Hero: Avrupa'nın hızlı büyüyen yemek sipariş sitesi Türkiye'ye gelir mi?

Delivery Hero: Avrupa'nın hızlı büyüyen yemek sipariş sitesi Türkiye'ye gelir mi?

Türkiye'de internetten yemek siparişine Yemek Sepeti ile aşina olduk. Yemek Sepeti yurtdışına da açılan ve pek rakip tanımayan girişimlerimizden ama yurtdışında da hızlı büyüyen online yemek sipariş girişimleri var. Bunlardan biri Delivery Hero.

Daha 2010'un Ekim ayında kurulmuş olan ve kısa sürede 40 milyon Euro (88,6 milyon TL) yatırım toplayan girişimin yatırımcıları arasında runet, e-Tengelmann, Kite Ventures, Holtzbrinck Ventures, Point Nine Capital ve Team Europe bulunuyor.

Aldığı yatırımları satın almalara ve büyümeye ayıran (son satın alma Mayıs ayında) Delivery Hero'nun yer aldığı pazar sayısı şu an için 11. Dünyanın 4 kıtasına yayılan girişim 19 binden fazla lokanta üzerinden hizmet veriyor ve şimdiye kadar 9 milyondan fazla sipariş paketlemiş.

Genel olarak bakıldığında Delivery Hero, Avrupa'da yayılmış durumda. ABD'ye değil ama Uzak Doğu'ya da elini uzatmış. Pizza siparişlerine hassasiyet gösterdiği görülüyor.

Bu noktada Türkiye'ye adım atmayacağını düşünmek akla gelebilir ama Rocket Internet'in Food Panda'sı kadar şansı olduğunu düşünebiliriz. Yani düşük ama akılda bulundurulabilecek bir ihtimal. Bir de Yemek Sepeti'nin yatırım alma/çıkış yapma ihtimali var ki bu pazarı daha da hareketlendirecek bir gelişme.

Diğer bir açıdan bakacak olursak şunu da düşünebiliriz. Pazara son derece hakim bir oyuncuya rakip olmayı kimse kolay kolay gözüne kestirmez. Ancak küçük bir girişimi belli bir noktaya getirmek, dışardan gelecek bir rakibin satın alma radarına girmenizi sağlayabilir. Elbette büyükler arasında sahip olduğu pazar payını kaybetmek de pekala mümkün olabilir. Yani Delivery Hero veya Food Panda bir satın alma yaparak Türkiye'ye merhaba diyebilir.

Yemek Sepeti'nin yurtışında Delivery Hero'ya rakip olması durumunda bir kontra-atak gelebilecek olması da bir sonraki ihtimal...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.