Büyük markaların en çok kullandığı Twitter araçları hangileri? [Araştırma]

Büyük markaların en çok kullandığı Twitter araçları hangileri? [Araştırma]

Markalar arasında sosyal medya rekabetinin yaşandığı mecraların başında Twitter geliyor. Tüketici eğilimlerini sosyal ağlardan ölçümleyen şirketlerin kullandıkları araçlar da hayati önem taşıyor.

Pingdom'un gerçekleştirdiği araştırmaya göre markaların en çok kullandığı ilk üç Twitter aracının başında yüzde 29 oranla HootSuite bulunuyor. İkinci sırada yüzde 23.5 ile TweetDeck, üçüncü sıradaysa yüzde 13.2 oranla SocialEngage var.

Küresel çapta en büyük 100 şirket arasında yapılan araştırma Coca-Cola, Pepsi, Intel, Google, Microsoft, HP, IBM, Sony, Panasonic, BMW, Ford ve McDonald’s gibi Twitter hesabı olan şirketlerin arasında yapılmış.

Şirket hesaplarından atılan son 20 Tweet'in değerlendirildi araştırmada markaların kullandığı tüm Twitter araçlarının tam listesine baktığımızdaysa @hm, @tiffanyandco, @gap, @hp, @ebay, @porsche, @ibm, @ups, @panasonic, @niveausa ve @kelloggcompany gibi 20 şirket, HootSuite kullanıyor.

İkinci sırada @reuters, @yahoo, @audi, @louisvuitton, @sony, @heineken, @dell, @hyundai, @gillette, @xeroxcorp, @nestle ve @smirnoff gibi markaların kullandığı Twitter aracı TweetDeck var. SocialEngage'in ise @blackberry, @cocacola, @htc, @ford, @toyota, @honda ve @sprite gibi markalar tarafından kullanıldığını görüyoruz.

Twitter'ın TweetDeck'i geçen sene Mart ayında 40 milyon dolara satın aldığını hatırlatmak istiyoruz. TweetDeck her ne kadar Twitter tarafından satın alınmış olsa da, markalar arasında kullanım bakımında üçüncü parti bir yazılım olan HootSuite'nin arkasında yerini koruduğu görülüyor.

Araştırmanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.