WordTest: Bilgiye dayalı oyunlaştırmayla İngilizce öğrenin

WordTest: Bilgiye dayalı oyunlaştırmayla İngilizce öğrenin

WordTest.com 2000 yılında Olcay Burçin Fidan tarafından kurulan bir eğitim platformu. Adından tahmin edeceğiniz üzere İngilizce eğitimine odaklanmış ve sistemini uzun akademik çalışmalarla doğrulayarak bugünlere gelmiş. Ağustos ayında yaptığı yenilikle de oyunlaştırma üzerine bir güncelleme yaparak kendini bir basamak daha ileri taşımış.

Öncelikle Wordtest'ten biraz daha bahsedelim. 2010 yılı itibariyle kendi kelime veritabanı üzerinden hizmet veren Wordtest,  yaptığı "kelime yakalama analizleri" ve okuyuculardan aldığı geri dönüşlerle kendini sürekli geliştiren bir girişim olmuş ve içerik üretimine başlamış.

Türkçe ve İngilizce anlatımlı dilbilgisi kitapları, deyimler kitabı, atasözleri kitabı ve argo kitabı gibi beş farklı kitap hazırlanmış. Bunun yanında yabancı dil sınavlarına dair 11 binden fazla soru içeren bir sınav bankası ile 32.000'i aşkın özgün sorudan oluşan bir İngilizce soru bankası hazırlanmış. Yeni sürümle beraber soruların çözümleri de açıklanmış.

Wordtest son adımı İngiltere'de yaşayan bir uzman olmak üzere 3 aşamalı geliştirme süreciyle içerik üretimine devam ediyor. Projeye şimdiye kadar 150'den fazla alan uzmanın katkısı olmuş ve sitede şu anda 870.000'i aşkın kayıtlı kullanıcı bulunuyor. Yaz aylarında düşen günlük ziyaretçi sayısı 5.000-10.000 arasında imiş ve okul sezonunun açılmasıyla günlük 20.000 civarında ziyaretçiye çıkıyormuş.

Bilgiye dayalı puan sistemi

Devreye alınan yeni sistemde ise kullanıcılara sunulan oyunlaştırma mantığı daha etkileşimli bir öğrenme sistemi getiriyor. Kullanıcılar sitede yapılabilen hemen her eylem için (kelime öğrenme, soru çözme, haber okuma, içerik okuma, oyun oynama vb...) belli miktarlarda puan kazanıyor. Kazanılan puanlar 'puan store' adlı bölümde alternatif destekler almak için kullanılabiliyor.

Seviyeler, uzmanlık, guruluk üzerine üç farklı değerlendirme ile kullanıcıların bilgisini etiketleyen Wordtest'te sosyal oyunların aksine para karşılığında bu ünvanları elde etmeniz mümkün olmuyor. Yani bilgi süreci maddi değer karşılığı yanıltılamıyor. Herkes bilgisi kadar ilerliyor.

Wordtest'te ücret ödeyerek soruları çözeceğiniz kilitleri açabiliyorsunuz, ücretsiz olarak kaydolduğunuzda ise soruların ilk bölümlerini ücretsiz olarak aldıktan sonra diğer bölümleri puan kazandıkça açıyorsunuz.

Kısa süreliğine bizzat deneyimlediğim sistemin gayet titiz çalıştığını söyleyebilirim. Kendi yorumunuzu katmak için Wordtest'e kayıt olup tüm kullanıcılar sıralamasındaki yerinizi görebilir, uzmanlık yolunda ilerlemeye başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.