YouTube profesyonel içerikte ilerliyor, 'araştırmacı gazetecilik' kanalı yakında

YouTube profesyonel içerikte ilerliyor, 'araştırmacı gazetecilik' kanalı yakında

Profesyonel ekiplerce üretilmiş içeriklere ve tematik kanallara yönelerek kapsama ve reklam alma alanlarını geliştirme stratejisi izleyen YouTube, iddialı bir işe daha imza atmaya hazırlanıyor. Araştırmacı gazeteciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışan Center for Investigative Reporting (CIR) adlı meslek birliğiyle işbirliğine giden YouTube, sadece kurumun kriterlerine uyan haber ve dosyaları yayınlayacağı bir kanal açacak.

YouTube ve CIR'ın ortak girişimine Knight Foundation'dan 800 bin dolar destek alınmış. Ortak açıklamaya göre 'I Files' adını alacak olan kanal son yıllarda erozyona uğrayan araştırmacı gazeteciliğin desteklenmesi ve izlenme oranlarının artırılmasına hizmet edecek.

I Files kanalında, liste farklı kaynaklara göre değişse de, The New York Times, Al Jazeera, ABC News, BBC, The Guardian gibi yayın organlarının araştırmacı gazetecilik kriterlerine uygun hazırlanan videoları bulunacak, seçim ve koordinasyon CIR'da olacak. Bir dizi kurumla telif ve alt-kanal açılması konusunda görüşmelerin CIR üzerinden yürütüldüğü resmi olmayan bilgiler arasında. Kaynaklar arasında, yaklaşık 60 kar amacı gütmeyen haber kurumunun üye olduğu Investigative News Network (INN) de bulunuyor.

I Files'ın bizce en önemli özelliğiyse kanala tüm dünyadan 'yurttaş gazeteciliği' örneklerinin, serbest çalışan gazeteci, prodüktör ve yönetmenlerin  işlerinin de kabul edilecek olması. Kanalın yayın akışı belirlenirken yerel politika ve haberciliğe de özel önem verilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.