ilan.com.tr: İsmiyle iddialı bir ilan sitesi

ilan.com.tr: İsmiyle iddialı bir ilan sitesi

Hiç şüphe yok ki 'ilan vermek ve incelemek' internetin en seri eylemlerinden biri. Türkiye'de yatay ve dikey çeşitli ilan siteleri var olsa da  ilan.com.tr ismiyle müstesna bir oyuncu olarak sektöre yeni bir kan getiriyor.

Geçtiğimiz aylarda hizmete giren ilan.com.tr, İlan A.Ş.’nin yatırımı olarak 1 yıllık bir çalışmanın ardından hizmete girmiş.  Emlak, otomobil, alışveriş ve kariyer olmak üzere dört ana kategoride binlerce ilan yayınlıyor. İlanları dışardan çekmiyor, kullanıcıların ücretsiz olarak ilan vermesini yani organik olarak büyümeyi bekliyor.

Ana kategorileri otomobil.ilan.com.tr gibi alt alan adlarına taşıyan girişimin kurucusu Şerif Varlı, kategori kırılımlarını da özel alt alan adları olduğundan da bahsediyor. Hatta 81 il ve 957 ilçe de bu sınıflandırmadan nasibini alıyor. Sitede şu an için 20 bin kategori ve 60 bin konum kaydı bulunuyor.

Gelir modeli ilan primi, reklam, dükkanlar

ilan.com.tr'de de ücret karşılığında ilanınızı yukarılara çıkarma şansınız var. İlan+ özelliğinden 1 TL karşılığında faydalanabiliyorsunuz. Reklam yayının yanısıra ilan.com.tr dükkanlardan da gelir elde ediyor. Kullanıcılar kendi alan adıyla veya yine alt alan adıyla dükkan açıp ilanlarını listeleyebiliyor.

Dükkanlarda kendi alan adınızı kullanma, özelleştirilmiş tasarım, sınırsız ilan ekleme ve ilanlarınızın diğer ilanlardan öncelikli çıkması gibi ek faydalar var. Firmanızın logosu da ilanlarda yayınlanıyor.

ilan.com.tr arama motorundaki alan adı avantajıyla günlük ortalama 30 bin, aylık 900 bin tekil ziyaretçi trafiğine ulaşmış. Her gün siteye ortalama 500’ün üzerinde ilan giriliyormuş. Dükkan sayısı ise 100'e ulaşmış.

Seri ilan konusunda ilan.com.tr'nin büyük rakiplerle karşı karşıya olduğu malum ama ismiyle ve basit arama motoru haliyle ayakta kalmayı ve yükselmeyi başaracağını düşünüyorum. Arayüz ve altyapı iyileştirmeleriyle potansiyelini daha da yukarılara çıkarması işten bile değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.