Google Wildfire'ı 250 milyon dolara satın aldı

Google Wildfire'ı 250 milyon dolara satın aldı

Google yeni bir satın alma ile hedefleri doğrultusunda önemli bir adım daha attı. Amerikalı sosyal medya pazarlama ajansı Wildfire'ı satın aldı. Dünya çapında hizmet veren Wildfire, Ocak ayı sonunda Türkiye'ye Medyanet ile giriş yapmıştı.

Wildfire, markaların Facebook, Twitter, YouTube, Google+, Pinterest ve LinkedIn'de etkin olarak yer almalarını sağlayan çeşitli hizmetler sunan bir girişim. İlk yatırımını da Facebook’un uygulama geliştiriciler için oluşturduğu fbFund fonundan almıştı. Seçilen 5 iyi girişim arasına girerek 250 bin dolar kazanmıştı.

AdAge'in paylaştığına göre 250 milyon dolar ve performans teşviki ile değerlenen Wildfire'in sonraki yatırımcıları ise 500 Startups ve Aydın Şenkut'un kurucusu olduğu Felicis Ventures olmuştu. Bu Felicis Ventures'ın kaçıncı çıkışı oldu hatırlamıyorum ama toplamda 14 milyon dolar yatırım toplayan Wildfire için önemli bir göstergeydi. Şirket 2,5 yılda 5 kişiden 400 kişiye ulaşmıştı.

Halihazırda bu pazardaki önemli oyuncular da Salesforce, Orcale gibi büyükler tarafından satın alınmıştı. Kısacası zirvedeki 50 markanın 30'una hizmet verdiğini söyleyen Wildfire 16 bin müşterisi ile Google için mantıklı bir satın alma oldu.

Google'ın bu saatten sonra sosyal medya pazarlamasında daha fazla önem vereceği malum. Wildfire'ın kurucuları Facebook'a özel teşekkürlerini iletse de Google'ın kendileri için en uygun yer olduğunu da söylemeden geçmiyor. Satın almayı haber veren yazının görseli de Wildfire ekibinin Google+'ı güçlendireceğini gösteriyor.

Wildfire müşterilerine aynı şekilde hizmet vermeye ve iş ortaklarıylaaynı şekilde çalışmaya devam edecek. Orta vadede Wildfire'ın kapanacağını düşünüyoruz ama bu arada Google'ın Facebook pazarlamasındaki incelikleri daha da yakından öğreneceğini söylemek zor olmaz. Facebook, Google'ın bir başka şirket altından kendi platformuna sızmasına nasıl karşılık vereceğini ise yakında göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.