Apple Eylül'ün ikinci haftasında büyük bir tanıtıma hazırlanıyor

Apple Eylül'ün ikinci haftasında büyük bir tanıtıma hazırlanıyor

Herkes iPhone 5'i beklerken Ekim 2011'de sahneye çıkan ürün iPhone 4s olmuş ve iPhone 5 başlıkları bir yıl ertelenmişti. Yeni iPad'de de büyük değişiklikler yoktu. Ancak bu yıl yeni iPhone'un ve iPad Mini'nin tanıtılacağı günün 12 Eylül olacağı resmi olmayan kaynaklar tarafından doğrulandı. Hatta büyük bir tanıtımın olacağına işaret eden bazı bilgiler dikkat çekici.

Apple henüz bir etkinlik daveti göndermedi ama bir kaç kaynak Eylül ayının 2. haftasında, çok büyük ihtimalle de 12 Eylül'de 6. nesil iPhone'un tanıtılacağını gösteriyor. imore.com da 12 Eylül'ü doğrularken, iPad Mini, yeni iPod Touch ve iPod Nano'nun tanıtılacağı etkinlik ertesinde iPhone 5'in 21 Eylül'de pazara çıkacağını paylaşıyor.

Önceki iPhone tanıtımları bu tahmini kabaca doğrularken Apple'ın bu kez büyük bir tanıtım yapacağını doğrulayan bir başka detay var. Appple'ın mali sonuçlarına göre envanter bileşenlerine ayırdığı ön ödemelerdeki yükseliş iPhone 5 ve iPad Mini'nin geleceğine dair yeterli bilgiyi sağlıyor.

Daha büyük kasa, daha çok masraf

Yeni iPad'de ekran, iPhone 4 ve iPhone 4S'te işlemci ve kamera dışında donanım değişikliğine gitmeyen Apple'ın bu kez daha büyük bir ekrana sahip iPhone'la karşımıza çıkacağı söyleniyor ki yukarıdaki bilgiler de bu yeni envantere ayrılan ön ödemedeki yükselişi açıklayabilir. Zira daha büyük kasaya sahip bir iPhone masrafları diğer tüm bileşenlere bağlı olarak katlıyor.

Diğer yandan telefon kılıfı üreticilerinin iPad Mini için üretime geçtiği de gelen bilgiler arasında ki o tarafta da üreticilerin ciddi bir istihbarat sonucunda adım attıklarını biliyoruz. Aşağıda merakla beklenen ve 12 Eylül'de açıklanması muhtemel iPhone 5'in nasıl bir kasaya sahip olduğunu görebilirsiniz. Fotoğraflar da şurada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.