Windows Phone akıllı telefon pazarındaki payını arttırıyor

Windows Phone akıllı telefon pazarındaki payını arttırıyor

Bilgisayar işletim sistemi ve tablet pazarında atağa kalkan Microsoft, akıllı telefon işletim sistemlerinde de yavaş yavaş büyüyor. Son veriler Windows Phone'un Avrupa pazarında payını yüzde 23.5 arttırdığı yönünde.

StatCounter'ın hazırladığı tabloya göre Windows Phone, 2012 yılı Temmuz ayında  Avrupa ülkelerinde pazar payını yüzde 1.36'dan yüzde 1.68'e yükseltti. Yüzde 23.5'lik büyüme yüksek gelebilir ancak emekleme aşamasındaki Windows Phone’un kullanım oranları hala tatmin edici düzeyde değil. 

Avrupa'da en fazla büyüme kaydeden ülkelerinde başında Fransa, Almanya ve İngiltere geliyor. Windows Phone kullanımında Fransa yüzde 29, Almanya yüzde 27, İngiltere ise yüzde 18 büyüme kaydetmiş durumda.

Windows Phone işletim sistemi kullanımındaki bir önceki büyüme 2012 yılı Şubat ayında yaşanmıştı. O tarihte Nokia-Microsoft anlaşmasının ilk meyvesi olan Nokia Lumia 800'ler piyasaya sürülmüştü.  Nokia Lumia 800'den sonra Windows Phone'lu 610 ve 900 serileri bölgesel olarak satıldığı için işletim sisteminin kullanım oranına kağıt üzerinde yansımamıştı.

Microsoft, 2012 yılı son çeyreğini ve 2013 başını kapsayan döneme çok hızlı girme hazırlıklarında ve rekabete yeni bir boyut kazandıracak yeniliklerle kullanıcılarında karışına çıkacak. Tablet bilgisayar ve yeni işletim sistemini pazara sunacak şirket, sağlayacağı   işletim sistemi bütünlüğü Windows Phone'u da olumlu yönde etkileyecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.